Mina Lazarević: U mom domu i deca zavode red

1
Glumica Mina Lazarević otkriva tajnu skladnih odnosa u svom porodičnom carstvu koje, osim njenog muža Gorana Stanića, broji i troje mališana među kojima je devojčica Iva ravnopravan drugar svojoj braći
Mina Lazarević, foto: Luka Šarac
Mina Lazarević, foto: Luka Šarac

Kako bi njena petočlana porodica mogla besprekorno da funkcioniše u izvršavanju svakodnevnih aktivnosti, glumica Mina Lazarević (37) odrekla se društvenog života na način na koji ga vode njene brojne kolege. Slobodne trenutke ne provodi u noćnim izlascima i na prestoničkim dešavanjima već u zagrljaju svog supruga, baletskog igrača Gorana Stanića (39), osmišljavajući svaki svoj naredni potez koji će poboljšati život njenim mališanima: Luki Miletiću (15) kojeg je dobila u prethodnom braku, i Ivi (5) i Marku (2) koji fizički neodoljivo podsećaju na svog tatu.

- Moja deca su neodoljiva, šarmantna i vrlo su jake individue. Kod njih nema popuštanja, što je naročito izraženo kod Ive i Marka. Vrlo često u tim odnosima postoji onaj inferiorni koji ustukne nad dominantnijim, ali ta podela nije povezana sa godinama pa se dešava da i najmlađi Marko zavodi red - kaže glumica čiji je sin Luka nedavno dobio brata po ocu kojem su roditelji nadenuli ime Kosta. Ipak, odnos Mininog supruga i njenog deteta iz prvog braka u potpunosti je savršen.

- Radila sam na tome tako što sam pustila da se njih dvojica zbliže. Zavoleli su se na prvi pogled. Goran i ja ne bismo imali perspektivu da on i Luka nisu ostvarili fenomenalan odnos. Tu nema uštimavanja i ništa se ne postiže na silu. Luka je Gorana shvatio kao člana porodice, a ne kao nekakvog čiku koji je došao da živi s nama. Prvi put pustila sam da Goran prespava sa nama kada je Luka to predložio - priča Mina čija naslednica je najhiperaktivniji član zajednice.

- Iva je prohodala sa osam i po meseci i izraženo je aktivna. Uklapa se u priču sa dva brata. Marko je, recimo, jutros u posudicama kuvao ručak, a ona se igrala njegovim vatrogasnim kamionom. Nema podela na muške i ženske poslove kao ni kod Gorana i mene - kaže umetnica koja ne planira proširenje porodice.

- U ovom trenutku nemam potrebu za još jednim detetom jer odlično funkcionišem rastrzana na sve strane. Ipak, nisam stavila ni veto na ponovnu trudnoću. Brak vrlo lako zapadne u inertan odnos jer je sve podređeno deci. Dovoljno je da se s vremena na vreme supružnici posvećuju jedno drugom na najlepši mogući način u zavisnosti od toga šta im tada najviše prija. Kad deca zaspe, super nam je da sednemo za trpezarijski sto i pričamo uz piće i meze. Nas dvoje smo kućni tipovi i radije ostajemo u okrilju doma - priča Mina čiji se najstariji sin trenutno suočava sa pubertetskim problemima.

- Školski psiholog rekao mi je kako je u ovom trenutku za Luku presudan muški autoritet, pa reč njegovog tate Saleta ili mog supruga Gorana izrečena potpuno mirnim tonom ima mnogo veći značaj nego moja u najvećoj histeriji i ljutnji - govori umetnica koja je nedavno otvorila školu glume na Novom Beogradu i Konjarniku.

- Polako pristižu članovi i ja se uhodavam zajedno sa njima. Pedagogijom sam se bavila u nekim drugim oblicima, ali izuzetno sam zadovoljna rezultatima koje Goran i ja postižemo u radu sa polaznicima - ističe ponosna mama koja ovih dana priprema koncert povodom dvadesetogodišnjice pozorišnog rada.

- Svaki koncert priča je za sebe, utoliko što uvek osvežim repertoar. Ovaj je, međutim, poseban i zato što je reč o  mom jubileju od dvadeset godina staža u Pozorištu na Terazijama i održaću ga 15. marta - zadovoljna je Mina.

 

Nikola Rumenić

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker