Kortni Lav: Ljubav koja je predodredila smrt

0
Muzičarka Kortni Lav osvrnula se na smrt svog supruga Kurta Kobejna koji je pre skoro dve decenije izvršio samoubistvo i priznala da je zbog toga još veoma ljuta na njega
Kortni Lav, foto: Guliver
Kortni Lav, foto: Guliver

Protekle nedelje, 20. februara, legendarni pevač grupe Nirvana, Kurt Kobejn, napunio bi četrdeset i šest godina, ali je nažalost 6. aprila 1994. godine izvršio samoubistvo. Poslednje dane svog života proveo je u trećerazrednoj sobi raspadnutog hotela, skriven od svih, u dubokoj depresiji, zbog čega je najverovatnije sačmarom sebi i pucao u glavu. Njegova smrt mnoge je šokirala, ali i izazvala brojne kontroverze. Nisu bile isključene ni optužbe na račun njegove supruge za koju su tvrdili da je možda i naručila njegovo ubistvo. Pevačica grupe Hole, Kortni Lav, poznata kao lajavica i veoma temperamentna žena, nije ostajala nema na takve optužbe. Godinama se preganja sa svojim neistomišljenicima koji je optužuju da ga je upravo ona povukla na dno i podsticala Kurtovu sklonost ka narkoticima. Evo šta ona ima da kaže na tu temu u intervju za američki magazin Vanity Fair.

- Pokušao je tri puta da se ubije, a predozirao se najmanje pet puta. Izigravala sam medicinsku sestru i odnosila se prema njemu kao prema malom detetu. Svuda sam sa sobom nosila Narcan – lek koji se daje osobama koje overdoziraju kako biste ih vratili u život – vrištala je, u bukvalnom smislu te reči, Kortni na urednicu Nensi Džo Sejls koja je s njom vodila ovaj razgovor.

- Lud? Mislim da jeste! Kada bi bilo moguće da se sada vrati, mislim da bih ga ubila zbog onoga što nam je učinio. Jebeno bih ga ubila. Prvo bih ga kresnula, a onda ubila  - rekla je četrdesetosmogodišnja Kortni Lav u intervju za magazin Vanity Fair odgovarajući na pitanje da li je ljuta na muža zbog toga što je izvršio samoubistvo. Sledeće pitanje dodatno ju je iziritiralo jer je objašnjavala da li je konzumirala heroin dok je bila u drugom stanju.

- Nije bilo droge u mom urinu, a nije je bilo ni u njenom nakon rođenja. Činila sam mnoge greške, ali tu nisam. Pogrešila sam što je nikada nisam odvela na predstavu na Brodveju, a ona je jebeno volela te brodvejske mjuzikle. Takođe, nisam je naučila da čita do sedme godine i to su bile moje greške! Nikada ih nisam poricala ... Bilo je trenutaka kada su, kaže Kortni, njenu ćerku zadirkivala druga dece.

- Oni su je zvali krek beba. Ona plaća naše pogrešne izbore, a to je jebeno pogrešno. Njeno razočaranje u šou-biznis došlo je prerano – rekla je Kortni kojoj su nakon što se predozirala 2003. oduzeli starateljstvo i dodelili ga Kurtovoj majci Vendi O’Konor. Iako tvrdi da je čista već godinama, kontroverzna muzičarka nikako nije uspela da uspostavi normalan odnos sa svojeglavim detetom koje je do 18. godine živelo sa bakom. Inače, Kortni Lav je zbog svojih čestih ispada u javnosti izgubila prava na ime, lik i dela pokojnog supruga. Od kada je izgubila pravo na Kurtov novac, zapala je i u finansijske probleme, a u javnosti se često spekuliše i da je bankrotirala. Bliski prijatelji nekada najintrigantnijeg rok para, tvrde da su Kortni i Kurt u istoj meri bili pogubni jedno za drugo.

Moni Marković

 

makonda-tracker