Ivana Mrđa: Za sreću nam ništa više ne treba

0
Deset godina ljubavi supružnicima Ivani i Draganu Mrđi prošlo je za tili čas i mada još sebično odvajaju vreme koje posvećuju jedno drugom, ćerka Srna i sin Jakov svakodnevno su im najlepši povod za radost
Ivana Mrđa, foto: Privatna arhiva
Ivana Mrđa, foto: Privatna arhiva

U eri kada se brakovi raspadaju za tili čas i bez istinskog pokušaja da se spasu, fudbaler Dragan Mrđa (28) i njegova supruga Ivana (27) slave deceniju svoje ljubavi koja od prvog dana njihove veze do danas nije zapadala u krizu. Čarobne formule nema, ali ono što ih čini bliskijim svaki dan jeste jednostavnost s kojom vode bračni život neopterećen ljubomorom i sumnjama. Dragana su poslovne obaveze vodile na razne krajeve sveta, a Ivana mu je bila oslonac u svakom novom profesionalnom razdoblju. Tako je njihova ćerka Srna (5) rođena u Moskvi, dok je dvoipomesečni Jakov došao na svet u švajcarskom gradu Sionu u kojem supružnici i danas žive, a gde fudbaler igra za istoimeni klub.

- I Draganu i meni oduvek je prijao miran život. Upravo zbog toga, kada smo u Srbiji naša baza je Novi Sad, iako u Beogradu imamo mnogo prijatelja, a sličan život bez stresa i tenzije odvija se i u Sionu. Naša Srna je tamo već krenula u zabavište, a otkako je rođen Jakov, ona je postala prava odrasla sestra koja insistira na tome da ga neprestano drži, presvlači i hrani, pa zato koliko brinem o bebi, moram da vodim računa i o njoj. (Smeh) Za razliku od Srne koja je bila veoma nemirna, Jakov je mirna beba, pa mi se čini kako bih mogla da imam još desetoro ovakve dece – priča Ivana i dodaje da sa svojim suprugom vodi život kao sav običan svet.

- U našoj svakodnevici nikada nije bilo mnogo glamura niti smo za njim jurili. Bilo da smo u Srbiji ili Švajcarskoj, živimo sasvim jednostavno, imamo veoma ostvarive želje i težimo ka tome da jedno drugo nadopunjujemo dobrim. U našoj vezi od prvog dana nema nikakve posebne tajne, jednostavno smo se ludo zavoleli i prosto više nismo mogli da zamislimo život jedno bez drugog. Mada smo se venčali kao veoma mladi, uvek smo negovali ogromno međusobno poverenje, a budući da i posle toliko godina pokušavamo da fasciniramo jedno drugo, bračnih problema i ne može biti. Mada su nam deca prioritet, mi nikada nismo prestali da osvežavamo svoju vezu i odvajamo vreme samo za nas dvoje. Ali, svakako da ćerka kao što je Srna koja iz sata u sat ima novu zanimljivu temu kojom može da nas nasmeje i divna beba kao što je Jakov, daju najbolji razlog da pomislite kako vam zapravo ništa više od toga za sreću nije ni potrebno – iskrena je gospođa Mrđa koju je upravo vesela naslednica nagnala da razvije višegodišnju strast i sasvim spontano i bez ikakvog preciznog plana, budući da je po zanimanju diplomirani ekonomista, završi mini kolekciju za devojčice. Uz plavokosu Srnu, na profesionalnim fotografijama poput prave manekenke stala je i malena Mila Krasić (2,5), ćerka Draganovog kolege Miloša Krasića.

-  Nikada nisam imala ambiciju da postanem dizajner, a moram priznati da to ni sada ne planiram. Moj hobi, odnosno višegodišnje crtanje modela za moju Srnu, nedavno je rezultiralo mini kolekcijom haljina za devojčice do sedam godina, koju sam simbolično nazvala Mademoiselle. S obzirom na to da su Mirjana i Miloš Krasić naši kumovi, njihova Mila nam je kao član porodice, pa sam sigurna da nisam mogla da nađem bolje manekenke od nje i Srne koje su idealno iznele haljine za male gospođice – završava Ivana.

Mirjana M. Višnjić

 

 

makonda-tracker