Mirna i Nevena učestvuju na gala koncertu Krsmanca

0
Muzičko-scenski spektakl Krsmanac - Čista enegija Srbije održava se u petak 15. marta od 20 časova u Sava centru a specijalni gosti biće i Vlatko Stefanovski i Marko Živić.
Nevena Božović, Mirna Radulović, foto: Promo
Nevena Božović, Mirna Radulović, foto: Promo

Gala koncert Krsmanac - Čista enegija Srbije posvećen je čuvenom koreografu, prvaku baleta Narodnog pozoriša u Beogradu, najvećem imenu u oblasti narodnih igara u nas, Branku Markoviću. Misija koncerta je postavljanje novih standarda, pomeranje granica i podizanje svesti srpskog konzumenta umetnosti u odnosu na popularizaciju značaja, kvaliteta i važnosti negovanja nacionalnog identiteta i nematrijalnog i materijalnog kulturnog blaga Srbije na pravi, umetnički način, a uz dobijanje snažne prelepe energije srpske igre.

Događaj je osmišljen kao jedinstvena  predstava koja se gleda i doživljava u dahu, daje i povezuje energiju scene, publike i arhetipskog. Koreografke ingeniozne slike Branka Markovića, njene lepote i značaj, na najčistiji i najprofesionalniji način, ističu umetnici na sceni, kao i brižljivo kreirano okruženje otelotvoreno u savremenoj video, audio i svetlosnoj tehnici.

Krsmanac nastupa u svoj svojoj snazi: Ansambl narodnih igara i pesama, Akademski hor Obilić s dirigentom Darinkom Matić Marović, Decčji hor, Orkestar narodne muzike,  Akademsko pozorište, a kolege gosti su i AKUD Španac.

Stručni saradnici koncerta su: Rambo Amadeus, Goran Markovič, Peđa Marković, dr Jelena Erdeljan.

makonda-tracker