Mindi Mekridi: Kad demoni nadvladaju razum

0
Mesec dana nakon što se ubio njen dečko, producent Dejvid Vilson, američka kantri pevačica Mindi Mekridi presudila je na istom mestu najpre svom psu, a potom i sebi
Mindi Mekridi, Foto: Guliver, Story press
Mindi Mekridi, Foto: Guliver, Story press

Trideset i četiri dana nakon što je izgubila čoveka koga je smatrala svojom srodnom dušom i samo nekoliko dana posle izlaska iz rehabilitacionog centra, kantri pevačica Mindi Mekridi (37) izvršila je samoubistvo iz vatrenog oružja 17. februara popodne na tremu svoje kuće u Heber Springsu u Arkanzasu, istom mestu gde je njen dečko i muzički producent Dejvid Vilson (34) pronađen mrtav, takođe od prostrelne rane. A pre nego što je konačno presudila sebi, ubila je i svog psa koji je, kako je rekla u intervjuu za NBC, pronašao metak koji je usmrtio Vilsona i pokušao da ga pojede.

- Nisam ja pronašla metak, nego pas. Bio je u njegovim ustima - rekla je Mindi koja je negirala da ima bilo kakve veze sa Vilsonovom smrću 13. januara, koja je još pod policijskom istragom.
- On je bio moj život i moja srodna duša - istakla je tada uplakana pevačica koja je bila na vrhuncu slave 1996. kada je objavila debi singl Ten Thousand Angels, a potom i Guys Do It All the Time koji je stigao do prvog mesta kantri liste. Međutim, njena karijera već od 1999. godine krenula je nizbrdo, a proteklih decenija bezuspešno je pokušavala da se vrati na put celebrity zvezda. Na stranicama štampe češće se pojavljivala zbog brojnih porodičnih skandala i problema sa alkoholom i lekovima, zbog kojih je i ranije nekoliko puta pokušavala da se ubije. Nesrećni niz započeo je dečko i pevač Bili Meknajt koji ju je tukao i zlostavljao 2005. zbog čega je pokušala da se ubije uzevši veliku količinu pilula u kombinaciji sa alkoholom, a on je bio optužen i za pokušaj ubistva. Uprkos svemu, ona je ipak ostala sa njim i u martu 2006. dobili su sina Zandera. Drugi put pokušala je samoubistvo predoziranjem antidepresivima u julu 2008. kada je u hotelu na Floridi pronađena bez svesti, a pet meseci kasnije odvezena je u bolnicu sa brojnim ranama na rukama pošto je verovatno pokušala sebi da prereže vene. U maju 2010. ponovo je hospitalizovana zbog predoziranja lekom koji joj je davala majka, sa kojom se nekoliko puta sukobljavala i tukla u javnosti. Iste godine pojavio se i porno snimak sa jednim od njenih bivših momaka, a naredne godine izgubila je i starateljstvo nad starijim sinom koga je prethodno i kidnapovala…
Tračak svetlosti u njen život uneo je producent Dejvid Vilson sa kojim je u aprilu prošle godine dobila sina Zejna. Sa njima je živeo i njen prvi sin Zander nad kojim je starateljstvo od 2011. godine imala njena majka, dok ga Mekridi, navodno, nije odvela da živi sa njom i Vilsonom. Ipak, Dejvidovim odlaskom njen život je izgleda izgubio smisao…
Nesrećna pevačica posle toga započela je rehabilitaciju po nalogu suda, kome ju je prijavio njen otac pošto je uvideo koliko je zapustila sebe i decu, a ona sama priznala je prekomernu upotrebu alkohola i tableta.

- Puštena je zato što je procenjeno da je mentalno stabilna, testirana je na alkohol i drogu i sve je bilo u redu - rekao je neimenovani izvor za E!News.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije, ona je presudila sebi na istom mestu gde je izdahnuo i njen voljeni. Jedina srećna okolnost jeste to što su njena deca u tom trenutku bila smeštena u starateljskoj porodici i nisu bila svedoci ove užasne tragedije.

- To je tužno, ali za mene to nije veliki šok jer se ona jako dugo borila sa svojim demonima. Bio sam sa njom kada je dva puta pokušala samoubistvo, tako da znam šta je bilo u njoj. Demoni koje nije uspela da pobedi bili su još tu, a sve dok se suočavala sa njima, svašta je moglo da se očekuje. Svako ko ju je poznavao, znao je to - rekao je njen bivši partner Bili Meknajt koji se nada da će barem njegov sin Zander kao i njegov brat Zejn imati lepšu budućnost.

 

Jelena Kulović

 

makonda-tracker