Irena Jovanović: Dobra majka i još bolja maćeha

2
Voditeljka Studija B Irena Jovanović otkriva na koji način je objedinila ulogu uspešne žene i predane majke, kakav je odnos izgradila sa svojom pastorkom i ko je inspiriše da bude još bolja
Irena Jovanović, Foto: Vladimir Šporčić
Irena Jovanović, Foto: Vladimir Šporčić

Ona je osoba koja ilustruje primer da sve polazi iz kuće. Iz svog doma ponela je vaspitanje koje joj je u kombinaciji sa lepotom i talentom za komunikaciju omogućilo da joj sva vrata budu otvorena. Voditeljka emisije Beograde, dobar dan na Studiju B, Irena Jovanović (36), svakog radnog dana u društvu kolege Jugoslava Pantelića dočekuje predstavnike kulturnog miljea i s njima diskutuje o životu, ljubavi, navikama, slabostima i još mnogo čemu. Premda su pred njom bili mnogi zanimljivi sagovornici, ukoliko bi nekog morala da izdvoji kao osobe koje su na nju ostavile neponovljiv utisak, bili bi to Milena Dravić i Rade Šerbedžija koji, po njenim rečima, poseduje duh svetskog putnika. Irena smatra da u svemu što radi daje maksimum svojih mogućnosti, što joj se na poslovnom nivou isplatilo kada je njena emisija nagrađena priznanjem za novinarstvo 2011. godine. Isto tako, dobila je i brojne ponude za nove angažmane, ali je, kako kaže, uvek birala kvalitet, dok joj je novac daleko od vrednosti koje je postavila kao svoje prioritete. Na privatnom nivou ponosna je majka sinova Luke (11) i Lazara (5), koje je dobila sa svojim mužem Đukom (40), privatnim preduzetnikom, a njihovu skladnu zajednicu čini i Sara (17), suprugova ćerka iz prvog braka. U spomenutoj predanosti često i pretera, što izdvaja kao sopstvenu manu. Kod svog muža ceni to što je odmeren i ima stav, dok je sa Sarom ostvarila komunikaciju koja odiše poštovanjem.

- Đuka poseduje odmerenost koja mu omogućava da stvari sagleda na pravi način i vidi šta je iza svega. S obzirom na to da sam ponekad brzopleta, njegova narav to niveliše i čini nas pravim tandemom – ocenjuje ona i objašnjava kako se snalazi u ulozi maćehe.

- Sara je svoja i dosledna. Imale smo buran period u vreme dok je išla u osnovnu školu i tada smo često bile ljute jedna na drugu. Ona je sada na pragu punoletstva i naš odnos je zreo. Tačno znamo koje su naše vrednosti i funkcionišemo baš kako treba - otkriva Irena i tvrdi kako je njena parola da živi iz dana u dan, sa namerom da svaki trenutak svog života učini boljim. Kao razlog zbog kojeg uspeva da postigne sve što se od nje očekuje ističe to što je naučila da odbaci sve ono što joj je nepotrebno.

- Kao porodica živimo najnormalnije, a moju svakodnevicu čine poslovne obaveze, deca, svekrva, familija, računi, lekari... Nemam dodatne pritiske zbog toga što sam javna ličnost. Luki nastojim da pomažem oko domaćih zadataka, što on ponekad zloupotrebljava i ne trudi se dovoljno znajući da sam ja tu, dok Lazara trenutno zanimaju crtaći i video-igrice - govori šarmantna crnka koja priznaje da joj petominutno jutarnje istezanje i svakodnevna šetnja pomažu da se oseća fizički aktivnom, dok su joj poslovna i privatna iskustva omogućila da napiše i knjigu Prestupnica.

- Brzina i prolaznost naterali su me da ipak neke stvari ostavim na papiru. Dok se pripremam za emisiju, uvek pribeležim događaje koji su me tog dana dotakli i te kratke priče objavljivane su kao kolumne u magazinu Poslovna žena, da bi sada bile objedinjene u knjigu Prestupnica. Za neke delove inspirisale su me i dosetke mojih sinova, a koristila sam i opaske Duška Radovića i Brane Crnčevića - napominje voditeljka.

 

 

Stefan Tošović

 

 

makonda-tracker