Lepa Brena: Konačno mi je mirna duša

0
Otkrivajući način na koji se nakon ozbiljnijeg zdravstvenog problema relaksirala na Kopaoniku folk zvezda Lepa Brena opisuje svoje utiske ističući da je ipak najviše od svega raduju školski uspesi njenih sinova
Lepa Brena, Foto: Privatna arhiva
Lepa Brena, Foto: Privatna arhiva

Folk zvezda Lepa Brena (52) provela je u društvu sina Viktora nekoliko nezaboravnih dana na Kopaniku. Za to vreme, njen muž Slobodan Živojinović (49) boravio je kod starijeg sina Stefana u Americi pa je slavna pevačica odmor skrojila shodno svojim potrebama. Uprkos nedavnim zdravstvenim problemima sa trombozom, Brena je telo neretko izlagala velikim temperaturnim razlikama.

-Susret sa takozvanim finskim saunama imala sam još početkom osamdesetih u inostranstvu. Nakon izlaska iz saune sledi ulazak u bure sa hladnom vodom ili u hladan bazen, trljanje snegom ili trčanje kroz sneg koje je fenomenalno za cirkulaciju. Sve to je istovremeno veliki šok za organizam ali još prvi put kada to probaš shvatiš da je osećaj fantastičan i nezamenljiv – prepričava Brena utiske sa nedevanog zimovanja tvrdeći da njen recept za odmor nije preporučljiv pojedinim kategorijama bolesnih ljudi.

-Ko ima slabo srce može da doživi i infarkt tom prilikom. Zato ova hladna avantura nije za svakoga. Šokantne temperaturne razlike a naročito boravak u suani doprinosi otvaranju plućnih alveola pa se po izlasku na čist vazduh mnogo lakše diše. Spa centar u kom sam bila na Kopaoniku izuzetno mi je prijao jer sam nakon napornog skijanja, zagrejala kosti i odmorila mišiće. Kupanje u bazenu na trideset osam stepeni Celzijusovih dok iznad vas pada sneg izaziva vrlo sepcifične osećaje i reakcije organizma – kaže popularna umetnica koja je od početka godine uspela da obiđe nekoliko destinacija.

-Vratili smo se iz Azije i odmah sam uletela u studio i počela da radim. Ali već duže vreme živim po pravilima koja mi određuje porodica. Viktor je imao raspust pa je odmor na kom smo bili istovremeno proveo uglavnom sa drugovima i drugaricama. Ja mu više nisma toliko zanimljivo društvo. On se na Kopaoniku družio sa decom iz kraja, iz svoje škole, decom naših prijatelja...A sa mnom se slikao samo pored medveda pošto nam je porodični običaj da se fotografišemo pored svake atrakcije na svojim putovanjima – smeje se Brena i otkiva da je na Kopaoniku nabacila novu kilažu.

-Na skijanju se jednostavno ugojiš jer se jede domaća i teška hrana. Na meniju su mi bile popara, pasulj, sarma, krofne, torte. Ugojila sam se četiri kilograma i po povratku s azimovanja jedem samo bistru supu s povrćem koja se sprema za pet minuta a na trpezi su mi još i meso na roštilju, riba i salata – navodi slavna pevačica koja ovih dana s lakoćom vreme provodi u studiju gde snima obrade starih izvornih narodnih pesama i sevdalinki. Za to vreme njen suprug boravi u Americi gde se njihov sin Stefan odlično snašao na studijama.

-Pošto je Boba sada kod njega ja ću ga posetiti u maju mesecu. Tada mu je kraj semestra. Odličan je student, ima super ocene i konačno mi je mirna duša kada je reč o deci – priča Brena koja je na pomenutoj plainskoj lepotici nadzirala skijaške aktivnosti svog mlađeg sina.

- Dok smo bili mali, skijali smo se niz našu ulicu u Brčkom. Tada je sve to nadzirao moj otac a danas ja nadzirem svoju decu na planini – zaključuje  u razgovoru za Story Lepa Brena.

Nikola Rumenić

 

 

 

 

makonda-tracker