Ričard Barton dobio zvezdu na Stazi slavnih

0
Velški glumac je povodom 50. godišnjice izlaska filma Kleopatra, u kojem je glumio sa svojom velikom ljubavi Elizabet Tejlor, konačno dobio svoju zvezdu na Stazi slavnih. Uprvo na setu tog filma, on i Elizabet su započeli svoju burnu ljubavnu priču...
Bulevar slavnih, foto Guliver/Getty Images
Bulevar slavnih, foto Guliver/Getty Images

U čast poznatog velškog glumca, Ričarda Bartona, otkrivena je 2491. zvezda na holivudskoj Stazi slavnih i nalazi se odmah pored zvezde ljubavi njegovog života – Elizabet Tejlor. Ceremoniji je prisustvovala usvojena ćerka Ričarda i Elizabet, Marija Barton, koja je preuzela priznanje u ime svoga oca i to gotovo 30 godina nakon njegove smrti.

Ričard je sa Elizabet, sa kojom se dva puta venčavao, glumio u 11 filmova, uključujući i poznate filmove Ko se boji Virdžinije Vulf 1966. i Ukrućena goropad 1967. Svoj desetogodišnji brak završen je razvodom 1974, a nakon samo godinu dana venčali su se opet. Konačna tačka na njihovu romansu stavljena je već 1976. Ljubavna priča Ričarda i Elizabet je ekranizovana prošle godine u filmu Liz and Dick.

Ričard Barton umro je 1984. godine od moždanog krvarenja u 58. godini života. Bio je nominovan za Oskara čak 7 puta, međutim nikada nije uspeo da se domogne zlatne statue.

makonda-tracker