Masters Of Dirt obaraju rekorde

0
Čuveni svetski ekstremni sportisti, Masters Of Dirt prethodnog vikenda u Beču demonstrirali su svoje vratolomije, a ovaj šou gostovaće u beogradu šestog aprila, u Kombank Areni.
Masters Of Dirt, Riki Monti foto
Masters Of Dirt, Riki Monti foto

Tri dana za redom, dvorana Stadthalle u Beču bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Čak 41 vozač okretao se u vazduhu izvodeći skokove pod nazivom Cliff-hangers, Tsunamis, Tail Whips, Triple Tail whips, Back flips, Under flips, Front flips, Double Front flips i dr.

Postavljen je novi rekord u broju vozača u back flip jump train sekvenci koju je izvodilo 18 vozača FMX-a, 2 motornih sanki i 21 bicikla.

Amerikanac Džimi Blejz po prvi put u Evropi izveo je backflip sa bagijem. Leteći na motorciklu u plamenu preko masivnih rampi, Alaisteir Sejer iz Afrike izveo je backflip u plamenu.

Jedna od zvezda Masters of Dirt spektakla je trinaestogodišnji Matej Cesak iz Češke koji je svoj prvi skok FMX-om napravio kada je imao samo šest godina. Od osme godine aktivno se bavi ovim ekstremnim sportom. Stalni je deo postavke a na upravo održanom događaju Masters of Dirt pobedio je veterana Edgara Torronterasa u borbi Nove škole protiv Stare škole.

Među učesnicima našao se i nosilac tri zlatne medalje za X Games takmičenja u motornim sankama i demonstrirao svoje akrobacije.

makonda-tracker