Nakon 23 godine otkriveno gde počiva Fredi Merkjuri?

0
Pevač grupe Queen kremiran je nakon smrti 1991. godine i od tada nije bilo poznato gde je njegovo počivalište. Ovog vikenda otkrivena je ploča sa natpisom.
Fredi Merkjuri, foto: Getty images
Fredi Merkjuri, foto: Getty images

Obožavaoci pokojnog frontmena grupe Queen Fredija Merkjurija već 22 godine nemaju priliku da mu odaju počast budući da sve do sada nije bilo poznato gde je njegovo počivalište. Merkjuri, koji je 1991. godine 45. godini života preminuo od upale pluća izazvane AIDS-om, kremiran je nakon smrti, a javnost nakon toga nikad nije saznala gde je položen njegov pepeo. Ipak,  ploča sa natpisom U spomen na Farok Bulsara. Uvek ću biti uz tebe svojom ljubavlju, pronađena ovog vikenda na Kensal Green groblju u Londonu mogla bi rešiti tu misteriju, piše britanski Daily Mail.

Farok Bulsar je pravo ime pevača koji je postao Fredi Merkjuri nakon formiranja grupe Queen 1971. godine. Datumi i godine rođenja i smrti ugravirani na njoj odgovaraju onima iz njegovog života. Ispod natpisa stoji slovo M iza kojeg se navodno krije njegova bivša devojka Meri Ostin, kojoj je ostavio svoj sedam miliona funti vredan dom u Kensingtonu u Londonu.

 

makonda-tracker