Ivan Tasovac i Igor Jecl na dogovorima u Njujorku

0
Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac i predsednik Fondacije Beogradske filharmonije Igor Jecl, borave u Njujorku u periodu od 20. do 22. februara 2013. godine povodom zasedanja Upravnog odbora fondacije American Friends of the Belgrade Philharmonic Or

Glavna tema zasedanja fondacije American Friends of the Belgrade Philharmonic Orchestra je realizacija američke turneje Beogradske filharmonije, planirane za jesen 2014. godine. U toku su planovi realizacije koncerata koji će biti održani u Njujorku, Vašingtonu, Klivlendu, Pitsburgu i Čikagu.

Aktivnosti fondacije American Friends of the Belgrade Philharmonic Orchestra usmerene su i ka afirmaciji zadužbinarstva u kulturi i razvoju privatno-državnog partnerstva u finansiranju institucija u Srbiji. Treba istaći da je neprofitna organizacija American Friends of the Belgrade Philharmonic Orchestra sa sedištem u Njujorku 2012. godine dobila specijalni status 501C3 koji donatorima obezbeđuje značajne poreske olakšice.

Tasovac i Jecl će u Njujorku obaviti sastanke sa Polom Epštajnom, predsednikom Art Smart fondacije, koja se bavi međunarodnim pozicioniranjem umetničkih stvaralaca, Lenardom Stajnom, višim potpredsednikom agencije Opus 3 Artists i direktorom sektora za organizaciju turneja, Suzan Ponsot, izvršnom direktorkom fondacije American Friends of the Israel Philharmonic Orchestra, Džejmsom Raselom, arhitektonskim i dizajn analitičarem Bloomberg-a, kao i predstavncima njujorških PR agencija.

makonda-tracker