Sloboda Mićalović: Pružiću deci sve što ja nisam imala

0
Budući da je morala da zaradi za ostvarenje svakog svog sna, glumica Sloboda Mićalović želi da svojim ćerkama, kojima je nedavno sa suprugom Vojinom Ćetkovićem priredila rođendansku zabavu, obezbedi sve što ona nije imala
Sloboda Mićalović, Foto: Story press
Sloboda Mićalović, Foto: Story press

U krugu porodice i prijatelja popularni supružnici Sloboda Mićalović (31) i Vojin Ćetković (41) 29. januara obeležili su treći rođendan svojih bliznakinja Vere i Mile. Ponosna mama potrudila se da svojim mezimicama priredi dan za pamćenje, a zahvaljujući pomoći svog supruga trenutno u potpunosti može da se posveti i radu na novim predstavama u svom matičnom Narodnom pozorištu. Sloboda ne krije i kako je, pored sve ljubavi koju gaji prema svojoj profesiji, mnogo više uživala u pripremama za proslavu rođendana nego radeći na daskama koje život znače.

- Odgovornost nije veća, ali zato zadovoljstvo jeste. Slavlje smo u jednoj igraonici zapravo upriličili dan posle njihovog rođendana, tačnije u sredu 13. januara, i odlično smo se proveli. Ugostili smo svoje prijatelje i kumove, i to je bilo vreme posvećeno samo našim bliznakinjama. Naravno i one su uživale u rođendanskoj zabavi - ističe Sloboda koja odlično balansira između poslovnog i porodičnog života.

- Vojin i ja smenjujemo oko čuvanja ćerkica, ali angažovali smo i jednu ženu koja nam pomaže. Imamo sreću da aktivno radimo posao od jednog do tri meseca, pa na primer sada pripremam dve premijere u isto vreme i uspela sam da sve u vezi sa angažovanjem na njima organizujem u mesec i po dana. A onda će uslediti šest meseci kada ću igrati predstave i, naravno, imaću više vremena za ćerke - otkriva glumica koja polako počinje da razmišlja i o budućnosti svojih bliznakinja.

- Trudiću se da im, koliko god budem u mogućnosti obezbedim što bolje uslove za školovanje i napredovanje. Daću sve od sebe prvenstveno da im pružim dobro osnovno obrazovanje, a ako budem u mogućnosti i da im priuštim učenje jezika, što više putovanja... Ja sam najpre morala da radim i zaradim novac za sve što sam želela, ali ni u jednom trenutku to nisam doživljavala kao nešto strašno. Naprotiv, smatrala sam to svojom prednošću - govori glumica čiji je jedan od novih projekata i predstava Antigona.

- Prvi put igram majku tako matorom detetu. Kada sam videla mladog Momčila Otaševića koji igra Hemona samo sam glasno rekla: Dete moje! (Smeh) Nekako smo uspeli da prevaziđemo tu razliku. Naime taj lik trebalo je da igra jedna moja koleginica koja je zbog narušenog zdravstvenog stanja morala da odustane, a ja sam pozvana bukvalno pet dana pre početka predstave, pa nisam imala mnogo vremena ni da razmišljam - otkriva Sloboda koja odnedavno aktivno učestvuje u Always akciji doniranja nastavnih materijala i opreme za učenje trima školama u Srbiji, sa namerom da podrži obrazovanje obezbeđujući bolje uslove izvođenja nastave.

- Kао ćerka, ali i majka dvoje dece, ja sam veoma svesna činjenice kako živimo u zemlji u kojoj su, zbog loše ekonomske situacije, mnogi ljudi, posebno mlade devojke, zaboravili na značaj koji obrazovanje ima. Obrazovati se, znači biti ravnopravan deo društva u kojem živimo, ali takođe pomaže da shvatimo svet oko sebe na pravi način -  sigurna je glumica.

 

Piše: Danilo Mašojević

Foto:

 

makonda-tracker