Oskar Pistorius u suzama pred sudijom

0
Hoće li paraolimpijac imati mogućnost da se brani sa slobode, odlučiće sud u Pretoriji, danas od 8 časova po našem vremenu
Oskar Pistorius, foto: Getty
Oskar Pistorius, foto: Getty

Oskar Pistorius briznuo je u plač na saslušanju povodom ubistva svoje devojke, manekenke Rive Stinkamp.

Njegov otac rekao je da je veoma razočaran izveštajima, a posebno onima koji su objavljivali detalje iz slučaja ubistva Oskarove devojke.

- U sudnici ću sedeti uz Oskara. Iz poštovanja prema njemu, ne želim ništa više da prokomentarišem - izjavio je pedesetdevetogodišnji Henk koji ne može da poveruje da je njegov sin ubica.

Da li će se Oskar braniti sa slobode, uz plaćenu kauciju, ili će ipak ostati u zatvoru odlučiće danas sud u Pretoriji. Prema navodima stranih medija, biće poznati opširniji detalji o istrazi koja se sprovodi prethodnih nekoliko dana.

Južna Afrika je poznata po sporim sudskim procesima, ali stručnjaci predviđaju da će ovaj slučaj biti ubrzan zbog svoje posebnosti.

Pravni eksperti očekuju razrešenje ovog slučaja u narednih 4 do 6 meseci.

U vreme suđenja biće obavljena kremacija ubijene Rive. Njena majka opisala je čitavu situaciju kao stravičnu, a nada se da će Oskar dobiti adekvatnu kaznu.

- Zašto je to učinio? Zašto baš moju ćerku? Tek je krenula u život, imala je toliko toga da ponudi, a sada je nema. U trenu je nestala najlepša osoba koja je živela na ovom svetu više nije ovde. - u suzama je rekla Džun Stinkamp.

Zorana Stanković

makonda-tracker