Bruk Šilds: Nagovarali su me da probam drogu, ali nisam popustila

0
Glumica Bruk Šilds je već sa 14 godina posećivala noćne klubove, zabavljala se sa transvestitima, zavisnicima o kokainu i striptizetama, ali uprkos takvom načinu života i okruženju, nikada nije poklekla pred porocima.
Bruk Šilds, foto: Getty Images
Bruk Šilds, foto: Getty Images

Četrdesetsedmogodišnja glumica otkrila je američkom časopisu Haute Living, da je nakon što se sa 12 godina skinula za ulogu devojčice prostitutke u filmu Slatka mala, često dobijala pozive za promocije i otvaranje klubova jer su, kako kaže, svi želeli da uz njih bude klinka koja glumi kao da ima 30 godina karijere.

Bruk je sa 14 godina počela da izlazi u kultni njujorški klub Studio 54, u koji se okupljao krem tadašnjeg društva i noćnog života.

- Pokojni slikar Endi Vorhol brinuo se o meni kad bi me video u klubu. Želeo je da me zaštititi od dekadentnog sveta u koji sam ušla tako mlada - kaže Bruk, kojoj su već tada prilazili muškarci i nudili joj kokain želeći seks sa njom. Kaže da im nikada nije popustila.

- Znalo je da bude zabavno. Obožavala sam da gledam ekstravagantne transvestite u raskošnim kostimima kako se šepure na podijumu - rekla je Bruk, koju je pokojna majka Teri podsticala da se pojavljuje na mestima na koja izlaze slavni.

- Mislila je da će mi to pomoći u karijeri. Moja majka je bila alkoholičarka koja me je ubacila u svet šoubiznisa kad sam imala tek 11 meseci - rekla je slavna glumica koja je karijeru započela snimajući reklame. Za razliku od većine dečijih glumaca, rana slava je nije upropastila.

- Sve to mi je bilo poput igre. Endi Vorhol mi je pričao o Merilin Monro, gledala sam Mika Džegera kako se pravi važan. Odrastala sam uz njih, a i oni uz mene - zaključuje Šildsova.

makonda-tracker