Story Tema: Batina je iz raja izašla ili ipak iz pakla

0
Kad krv proključa u venama i temperament proradi, ni poznate ličnosti nisu u stanju da ukrote svoj bes pa se neretko među sobom javno obračunavaju pesnicama, ne birajući za to ni mesto ni vreme
Nebojša Čović i Dragan Džajić, foto: Story Press
Nebojša Čović i Dragan Džajić, foto: Story Press

Domaću javnost još potresa nedavni sukob predsednika FK Crvena zvezda Dragana Džajića i potpredsednika kluba Nebojše Čovića. Iako je bivši fudbalski as tek pre nešto više od mesec dana došao na čelo crveno-belih da bi popravio stanje u klubu koji ima ogromne finansijske probleme, međusobne razmirice sa Čovićem kome je to takođe zadatak, vrlo brzo su isplivale u prvi plan. Sve je rezultiralo ekscesom koji se dogodio 23. januara na stadionu Marakana kada je došlo do žestokog verbalnog sukoba začinjenog psovkama, a spekulisalo se da su radile i pesnice. Džajić je zbog toga, navodno, dao neopozivu ostavku i napustio stadion. Međutim, Čović je demantovao da je došlo do fizičkog obračuna.

 

- Svojevremeno me ni Slobodan Milošević nije udario, a kamoli Džajić. Da jeste, vratio bih mu barem tri puta. Dragan Džajić je bio previše uzbuđen, koristio je reči koje mu ne priliče, a onda je pokušao da iscenira fizički obračun koji sam ja izbegao zahvaljujući svojoj mladosti i iskustvu. Krenuo je na mene i jako je ružno da to opisujem jer to šteti Fudbalskom klubu Crvena zvezda. Ja incident nisam inicirao, došlo je do razlika u načinu rada i to nije ništa strašno - izjavio je Čović gostujući kod Olje Bećković u emisiji Utisak nedelje.    

 

Iako se još ne zna kako će se rešiti ovaj sukob, koji je odjeknuo u čitavom regionu, ostao je gorak ukus zbog saznanja da u sportu, gde bi trebao da vlada zdrav duh i fer-plej, pesnice nisu nepoznanica.

 

SPORTSKI SKANDALI

 

Dovoljno je da se vratimo nekoliko godina unazad, tačnije na Olimpijadu u Pekingu krajem avgusta 2008. kada je srpski vaterpolo potresao ogroman skandal. Naime, nakon poraza u polufinalu od SAD u Olimpijskom selu došlo je do međusobnog sukoba vaterpolista Denisa Šefika i Aleksandra Šapića. U prvom mahu do medija je stiglo samo da je Šapić imao nezgodu, odnosno da je pao niz stepenice. Međutim, ubrzo je procurela informacija da je bilo psovanja i guranja i da je Šefik udario Šapića koji je pao niz stepenište i polomio fibulu, kost iznad skočnog zgloba desne noge, zbog čega je morao da napusti takmičenje i otputuje u Beograd na operaciju, a Šefik je, iako mu je šaka bila slomljena na dva mesta, ostao sa timom. Uprkos svemu što se dogodilo, reprezentacija je uspela da osvoji bronzanu medalju, a akteri ovog mučnog sukoba pojavili su se na zajedničkoj konferenciji za štampu u Beogradu nekoliko dana kasnije da bi objasnili šta se dogodilo.
- Žao mi je zbog svega što se desilo. Mnogo nam se zamera zbog ovog sukoba, a zaboravlja se šta smo sve uradili za srpski vaterpolo, a i ova bronzana medalja je maltene zasenjena ovim događajem. Izvinjavamo se svim ljudima koji su navijali za nas. Sigurno je da nisu očekivali da čuju takve vesti sa Olimpijskih igara. Bronzana medalja je svakako bitnija vest. Naš sukob je bio lične prirode - rekao je Šefik, a Šapić je dodao:
- Imali smo sukob mišljenja, vikali jedan na drugog. Došlo je do čarki, fizičkog kontakta i pada. Pao sam i povredio nogu, a on mi je pomogao da dođem do sobe. Tada nismo znali da je Šefik povredio ruku. Ljudima iz Saveza rekao sam da saopšte kako sam pao niz stepenice da se ne bi napravila gužva - priznao je tada najbolji vaterpolista sveta.

 

Iako je delovalo da će ovaj sukob ostati bez posledica, pošto protiv njih nije pokrenut ni disciplinski postupak, vrlo brzo su se obojica, svojom voljom, zauvek oprostila od igranja za srpsku reprezentaciju.

 

Mada je od Dejvida Bekama napravio fudbalsku zvezdu, trener Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson nije prezao da ga kazni zbog njegovih propusta na utakmicama ili treninzima, naročito otkada se oženio spajsicom Viktorijom Bekam. Tako je slavni as 15. februara 2003. posle utakmice pete runde FA kupa sa Arsenalom zaradio povredu iznad oka jer je nezadovoljni Ferguson u nastupu besa šutnuo kopačku i pogodio ga tačno iznad levog oka dok je sedeo u svlačionici. Popularni sportista tada je zaradio dve kopče, a Ferguson je kasnije mrtav hladan izjavio:
- Bio je to normalni, prirodni postupak. Desilo se, a verovatno će se desiti opet.

 

Iako se Dejvid, koji je važio za jednog od najpoželjnijih muškaraca i najplaćenijih fudbalera sveta, pojavio na prvom sledećem treningu sa flasterom iznad oka, uveliko se spekulisalo ko će od njih dvojice posle toga napustiti klub, a Bekam je tokom leta prešao u Real Madrid.

 

U sportskim analima ostalo je zabeležno da je trener Notingem foresta, Brajan Klafu, golmana ovog kluba Marka Kroslija okačio o čiviluk u svlačionici i udario ga u stomak jer se posle jedne sporne utakmice rukovao sa sudijom. Sportski, nema šta!

 

 

 

OBRAČUNI PRED KAMERAMA

 

 

Iako smo uglavnom navikli da čitamo o njihovim ljubavnim brodolomima, pojavom rijaliti šou-programa domaće zvezde videli smo u novom, ili bolje rečeno, pravom svetlu. Da li zbog toga što su stvarno zaboravili na kamere ili zato što su na neki uvrnut način prikupljali poene gledalaca, tek imali smo prilike da gledamo njihove brojne obračune. Pevačice Mina Kostić i Indira Aradinović potukle su se na probi Grand festivala 2008. godine, kada je Kostićeva želela da razgovara sa Aradinovićevom o svom bivšem mužu Tiosavu Sretenoviću Tiki, koji je tada bio u vezi s Indi. Razgovor se ubrzo pretvorio u uzajamno čupanje, šutiranje i guranje koje su čak zabeležile i kamere, a reagovalo je i obezbeđenje Granda

Pravi muški fajt dogodio se u rijalitiju Parovi na TV Happy u februaru 2011. između repera Dalibora Andonova Grua i bivšeg fudbalera Saše Ćurčića Đanija. Nakon što se Ćurčić zapitao zašto je Gru uopšte na žurci kao gost, reper je to shvatio kao veliku uvredu i usledilo je guranje, a potom i pesničenje na podu koje je šokiralo takmičare i gledaoce, a sve se završilo izbacivanjem iz prostorija televizije i bez ozbiljnijih povreda.

 

Jedan od događaja koji je definitivno obeležio poslednju sezonu Survivora bio je obračun starlete Stanije Dobrojević i makedonske Plejboj zečice Aleksandre Nakove na Kostariki. Nakon verbalnog sukoba koji je obilovao psovkama i međusobnim optuživanjima ko je s kim spavao, Stanija je rukom pokušala da udari Aleksandru, koja joj je sklonila ruku i uspela da udari nju, a Stanija je onda izvela zahvat nogom prema Aleksandrinoj glavi. Rezultat je bio taj da su obe napustile takmičenje, a nakon salvi izjava da njihova tuča nije bila iscenrana, na videlo je izbila istina.

 

- Mi smo to smislile kako bih ja bila izbačena, ali je zbog mene bila izbačena i Stanija. Znala sam da je zbog ugovora jedini način da izađem iz rijalitija ukoliko nekome nanesem fizičku povredu. Još drugog dana molila sam da me izbace, razmišljala sam čak i da slomim nogu kako bih mogla da napustim šou. Onda mi je palo na pamet da se potučem sa nekim. Ona mi je bila kao sestra. Rekla sam joj da me uvredi, pa ćemo se navodno posvađati, posle čega ću da je udarim da bi me izbacili jer ja više nisam mogla tamo da izdržim. Bile smo zaista veoma bliske, i ona je pristala, ali nažalost, i Staniju su izbacili zajedno sa mnom - otkrila je kasnije Aleksandra za Blic, a obe devojke kasnije su viđene u zajedničkom provodu po beogradskim klubovima.
S druge strane, pevač Miloš Bojanić žalio se da je na Farmi u mraku dobio udarac glavom od voditelja Dragana Marinkovića Mace, a bubnjar Ivan Fece Firči ga je u rijalitiju Dvor gađao flašom u oko i tako mu naneo povredu bez fizičkog kontakta.

 

 

 

MIR, MIR, MIR, NIKO NIJE KRIV!

 

Jedan od velikih skandala koji je potresao domaću javnost dogodio se početkom decembra 2005. u Pi­a­no ba­ru ho­te­la In­ter­kon­ti­nen­tal kada su se fizički obračunali pop pe­vač Vla­do Ge­or­gi­ev i estrad­ni me­na­džer Sa­ša Dra­gić. Kako su pisale Novosti, njih dvo­ji­ca sukobi­li su se po­sle tri­bi­ne o za­šti­ti autor­skih pra­va ko­ja je odr­ža­na u Sa­va cen­tru u okvi­ru Ra­dij­skog fe­sti­va­la, a koju je Vlado revoltiran napustio.

 

- Pozvao sam na mobilni telefon Sašu Dragića i upitao ga zašto je podržao političara koji me je udaljio sa skupa. Saša je ubrzo stigao u Interkontinental. Seo je u moj separe i počeo da viče. Predložio sam mu da izađemo napolje. Kada smo krenuli ka izlazu okrenuo se i udario me glavom. Počeo sam da se branim. Skočile su zatim gorile koje su došle sa njim i počele da me udaraju pištoljima. Bilo je kao na filmu, sa puno krvi. Saša i ja ranije nismo bili ni u kakvom sukobu. Nismo sarađivali, ali smo imali korektne odnose - ispričao je tada Georgiev za Novosti koji je posle ekscesa završio na Vojnomedicinskoj akademiji na ušivanju glave.

 

Da nerešeni računi iz prošlosti dolaze na naplatu i u starijim godinama, najbolji su primer glumačke legende Tanasije Uzunović i Ivan Bekjarev koji su se potukli u Narodnom pozorištu početkom novembra 2011. posle izvođenja predstave Karolina Nojber zaječarskog pozorišta Zoran Radmilović. Javnost je ovim neočekivanim istupom bila šokirana.

 

- Naše nesuglasice datiraju još iz 1998. godine i u njih je uvlačio i porodicu. Žao mi je što još tada nisam podneo tužbu. Preksinoć me je provocirao, a otežavajuća okolnost je bila ta što sam operisao srce, pa nisam mogao da se branim, inače bi svašta bilo - izjavio je tada za Alo! Uzunović kome je, kako je rekao, Bekjarev raskrvario uvo jer ga je zakačio prstenom. Ipak, legendarni Kurčubić je za Gloriju ispričao drugu verziju.

 

- Usred koktela organizovanog posle predstave Karolina Nojber prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim i uzvratio sam. Tom prilikom sam slomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana.

 

Pevačica Marina Tadić dobila je nekoliko šamara od fudbalera Ivice Dragutinovića na splavu Fristajler krajem avgusta 2011. jer ga je uporno gađala kockicama leda.

 

- On je od te osobe bio isprovociran više puta i na provokacije je odgovorio onako kako je smatrao da treba da bi zaštitio sebe i svoju privatnost - rečeno je tada u Dragutinovićevoj PR službi. Iako se spekulisalo da se bivši fudbaler Sevilje potukao i sa pevačem Acom Pejovićem prošlog septembra u kafani Talas obojica su to demantovali, rekavši da ih vezuje dugogodišnje prijateljstvo.

 

 

 

ZVEZDE PREKE NARAVI

 

 

 

Manekenka Naomi Kembel poznata je po brojnim ispadima zbog svoje teške naravi jer je često vređala ili gađala stvarima svakog ko joj nije bio po volji. Najgore su prolazili ljudi koji su radili za nju, pa ju je tako nekoliko asistentkinja i spremačica tužilo zbog maltretiranja, a bila je čak osuđena i na društveno-korisni rad, kako bi platila za svoju bahatost. Crna pantera priznala je kako ide na kurseve za savladavanje besa, ali i da je takvo njeno ponašanje prouzrokovano konzumiranjem kokaina. 

 

Polovinom juna prošle godine, iza zatvorenih vrata njujorškog kluba WIP, odvijala se prava drama jer je sukob između pevača Krisa Brauna i Drejka rezultirao rasečenim glavama, bradama i lekarskom intervencijom.

 

Naravno, razlog za netrpeljivost bila je prelepa pevačica sa Barbadosa, Rijana. Braun je navodno poslao bocu šampanjca svom suparniku kako bi izgladili odnose, ali ovaj mu je vratio uz poruku: J…. ljubav tvog života, pomiri se s time, misleći na Rijanu. Kris je poludeo zbog Drejkovog poteza i fizički nasrnuo na njega, a ovaj mu je razbio bradu bocom, a još osam ljudi moralo je da dobije lekarsku pomoć posle incidenta. Međutim, oba aktera su se u medijima ogradili od ovog nemilog događaja, a Rijana uveliko uživa u ljubavi sa Braunom.

 

Oskarovka Hale Beri našla se u centru skandala u novembru prošle godine kada je ispred kuće u kojoj živi njen bivši dečko, maneken Gabrijel Obri, sa kojim ima četvorogodišnju ćerkicu Nalu, fizički nasrnuo na njenog sadašnjeg verenika i francuskog glumca Olivijea Martineza. Do tuče je došlo kada je Martinez Obriju navodno rekao da će se Hale i devojčica ipak s njim preseliti u Francusku. Maneken je tada udario Martineza, a usledila je tuča u kojoj je Obri prošao gore jer je zadobio povrede glave, modrice i slomljena rebra, dok je glumcu kao posledica tuče, ostala polomljena ruka.

 

Savršen scenario za jedan holivudski blokbaster!

 

 

Jelena Kulović

makonda-tracker