Novi singl Željka Joksimovića napisala Leontina Vukomanović

0
Bivši emotivni partneri Željko Joksimović i Leontina Vukomanović obnovili su poslovnu saradnju i zajedno potpisuju pesmu Ludak kao ja.
Željko Joksimović i Leontina Vukomanović
Željko Joksimović i Leontina Vukomanović

Željko Joksimović, višestruki predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije i jedan od najboljih pop autora i izvođača u regionu, završio je novi singl. Osim višemesečnog rada na ovoj pesmi, ovu numeru izdvaja to što posle osam godina pauze, najuspešniji tandem naše muzičke scene, Željko Joksimović i Leontina Vukomanović – ponovo sarađuju zajedno.

Stvaralački opus Željka i Leontine garancija je uspeha ovog singla. Podsetimo, njih dvoje su svoj najveći uspeh postigli antologijskim evrovizijskim hitom Lane moje za
koju je Leontina pisala tekst, a Željko muziku, aranžman i produkciju. Zajedno su uradili i pesme: Leđa o leđa (muzika i tekst Leontina) , Crno pa se ne vidi (kompozitor Željko Joksimović), Kad prave ljubavi ginu i dr...

Nova pesma je završena juče i poslata u Njujork na mastering, na ruke Džejmsu Kruzu, višestrukom dobitniku nagrade Gremi za svoj rad. Iako je prvobitni plan bio da će se pesma predstaviti kada bude završen video spot, to će se desiti ranije na zahtev brojnih fanova. Naime, Željko je na svom zvaničnom Youtube kanalu objavio par taktova ove pesme i socijalne mreže su se usijale! Za manje od četiri sata video je šerovalo preko tri hiljade korisnika.



- Ovom pesmom osećam da sam izašao iz nekih svojih uobičajenih obrazaca i jako sam  lično zadovoljan zbog toga. Zaista ne znam kuda će me u budućnosti ovaj put odvesti. Savremenih svetskih standarda, produkciono dovedena do savršenstva, verujem da će ova numera postati omiljena kao i mnoge prethodne - kaže Željko Joksimović povodom novog singla i dodaje:

- Do ove pesme došlo je zaista sticajem okolnosti i to zahvaljući mojoj supruzi Jovani. Zapravo, Jovana je zaslužna za naš novi početak. Imala je priliku da bude u kontaktu sa Leontinom, čula je šta ona trenutno komponuje i posle nekoliko zajedničkih razgovora naša saradnja je postala ponovo aktuelna.

Povodom nove pesme u zajedničkoj realizaciji sa Željkom, Leontina objašnjava:

- Sticajem okolnosti, Jovana, sa kojom rado saradjujem i kod koje često gostujem, čula je muške pesme koje sam nedavno komponovala. Interesantno je što su mi te numere prirodno izašle u gotovo jednom danu, i što ni jednog pevača nisam imala na umu tom prilikom, već sam ih napisala za svoju dušu. Tek nakon sugestija Milice Mitrović, postala sam svesna činjenice da su pesme potpuno Željkove, i da moraju zaživeti. Posle razgovora i konsultacija sa Jovanom, potpuno otvorenog duha
ušla sam u projekat za koji znam da svojim kvalitetom i težinom može govoriti sam za sebe i bez medijske pompe ili reklame. Onog časa kada sam čula finalnu verziju, znala sam da je Zeljko odavno nedostižan, i da je pesma Ludak jednostavno bilo rodjena za njega. Moram vam reći da se jednostavno ne mogu nadisati tih tonova koje je Željkov aranžman doneo, i da je muzički ovo nešto najbolje što sam čula u poslednjih dvadeset godina - kaže Leontina Vukomanović.

Još malo nas deli od objavljivanja ovog singla. Pratite Željkov Youtube kanal: www.youtube/minacordmusic da među prvima čujete ovu zaista posebnu pesmu.

makonda-tracker