Bajaga i Instruktori prvi put u Poljskoj

2
Bajaga i Instruktori u okviru koncertnih aktivnosti povodom novog CD albuma Daljina, dim i prašina prvi put u karijeri nastupiće u Poljskoj 19. aprila u klubu Proxima u Varšavi.
Momčilo Bajagić Bajaga, foto: Vladimir Šporčić
Momčilo Bajagić Bajaga, foto: Vladimir Šporčić

Posredno poljska publika je već imala prilike da se upozna sa Bajaginom muzikom. Najpre se na albumu obrada jugoslovenskih pop hitova Yugoton (2001) našla njegova pesma 442 do Beograda prepevana kao Falochron, u izvođenju Olafa Deriglasoffa. Iste godine je i Krzysztof Krawczyk obradio Moji drugovi, koji su na poljskom postali Mój przyjacielu, a na kraju je kantautor Maciej Malenczuk za sličnu kompilaciju Yugopolis II (2011) prepevao Verujem, ne verujem u Ostatnia nocka, koja je postala hit u Poljskoj sa preko 12 miliona Jutjub poseta.

- Poljska je jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj do sada sticajem okolnosti nismo svirali. Kažu da je dobro interesovanje, i očekujem super koncert u Varšavi. To je lepa prilika da se konačno upoznamo sa poljskom publikom, i nadam se da ćemo tokom leta odsvirati i nekoliko festivala u Poljskoj - kaže Momčilo Bajagić.

Koliku popularnost uživa Ostatnia nocka svedoči to što je pesma stigla je i do tv takmičenja talenata Bitwa na głosy 3, a muzički potkovaniji fanovi postavili su na Jutjub i poučne primere kako odsvirati Bajaginu  kompoziciju na akustičnoj gitari.



Na koncertu u klubu studenata univerziteta u Varšavi koja prima oko 1.500 posetilaca, Bajaga kaže da će posebnu ulogu imati Instruktor Žika Milenković.
- Žika će da se pripremi za komunikaciju sa Poljacima. On uvek uči te strane jezike. Kao što je naučio rumunski, tako će sigurno sada poljski - ističe Bajaga.

 Pre Poljske, Bajagu i Instruktore očekuje 9. marta nastup u Beču u dvorani Colosseum XXI.

- Beč dugo nismo svirali. Velika je hala u pitanju, ali pošto u Beču ima puno ljudi sa naših prostora, verujem da će biti puno - kaže Momčilo.

makonda-tracker