Miki Manojlović dobitnik Dobričinog prstena

1
Ugledna glumačka godišnja nagrada Udruženje dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2012. godini Nagrada Dobričin prsten biće dodeljena istaknutom dramskom umetniku Predragu Mikiju Manojloviću na svečanosti u subotu 16. februara na Sceni Ljuba Tadić Jugoslo
Miki Manojlović, foto: Ivan Dobričić
Miki Manojlović, foto: Ivan Dobričić

Predrag Miki Manojlović je 28. laureat ovog našeg visokog staleškog i esnafskog priznanja. U programu svečanosti dodele učestvovaće brojni eminentni domaći i inostrani pozorišni, filmski i muzički stvaraoci: Haris Pašović, Paolo Magelli, Slobodan Unkovski, Milan Vlajčić, Ružica Sokić, Jelisaveta Seka Sablić, Jovan Ćirilov, Bogdan Diklić, Predrag Ejdus, Mirjana Karanović, Dušan Kovačević, Egon Savin, Jovan Maljoković Bend, Ljiljana Đurić ...

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Majdanpek), od unikatne oslikane diplome (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića), kao i objavljivanja monografije posvećene laureatu.

Da podsetimo, u konkurenciji za nagradu bilo je 15 glumica i glumaca. Žiri je odluku doneo 14. decembra 2012. godine i to većinom glasova, a radio je u sastavu: glumci Ružica Sokić, Predrag Ejdus i Vojislav Brajović (prethodni dobitnici Dobričinog prstena) i Dušanka Stojanović Glid, teatrolog Ksenija Šukuljević Marković, reditelj Slavenko Saletović i dramski pisac Igor Bojović. Žirijem je predsedavao Predrag Ejdus.

Finansijsku pomoć dodeli Nagrade dalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

 

makonda-tracker