Mateja Kežman: Supruga nije moj neprijatelj

0
Bivši fudbaler Mateja Kežman odbija da veruje kako ga je bivša supruga okakterisala kao nemarnog oca. Kaže kako je uprkos rastanku koji još nije zvaničan, duboko uveren da među njima nema zle krvi
Mateja Kežman, Foto: Ras, Aleksandar Dimitrijević, Privatna arhiva
Mateja Kežman, Foto: Ras, Aleksandar Dimitrijević, Privatna arhiva

I dok je pre nekoliko godina mogao da se pohvali da živi zaštićen u toplom porodičnom okrilju sa suprugom Emilijom (31) i njihovo troje dece Lazarom (10), Aleksandrom (8) i Jakovom (6), svakodnevica nekadašnjeg fudbalera Mateje Kežmana (33) poslednjih meseci pretvorila se u pravi haos. Razdor nekada skladne petočlane familije počeo najpre zbog rahladnelih odnosa dojučerašnjih zaljubljenih partnera, a potom i željom da se I zvanično rastanu. I mada se tada činilo da neće biti bombastičnije vesti od one o njihovom supružničkom krahu, poslednjih nedelja Emilijin i Matejin život podseća na latinoameričke sapunice.

Samo što u ovom slučaju aktere ne očekuje kraj snimljene scene, nego mirenje sa surovom stvarnošću koja ih je zauvek udaljila jedno od drugog čak I kao prijatelje koji su godinama delili dobro I zlo. I mada je za tango uvek potrebno dvoje te su se tako na početku kraja njihovog emotivnog odnosa oboje izjašnjavali kako su krivi za rastanak, danas se čini da krivicu oboje prebacuju na ovog drugog. Jer dodatni i nimalo lako rešiv problem u još svežim ranama nakon odluke o razvodu koji se među njima isprečio jeste nova devojka dojučerašnjeg fudbalskog asa – Marija Perković (26), koja će uskoro postati i majka njegovog deteta budući da je u drugom stanju. Mateja je nedavno najpre demantovao da se zvanično razveo od supruge Emilije pa potom verio sa novom izabranicom, ali je potvrdio da će po četvrti put postati otac. U javnosti se zatim oglasila i Emilija koja je za tabloid Star izjavila da njen muž ne brine o deci čak ni kada su bolesna, kao i da im ne daje novac.

- Mateja zna za to, ali nije dolazio, već za sina pita preko SMS poruka. Decu viđa kad ih odvezem do njega, pa ih on uzme, ali ih nije video otkad se Jakov razboleo. On za decu ne plaća alimentaciju. Istina je da će Mateja postati otac, on mi je to saopštio pre tri meseca. Pozvao me je, seli smo i to mi je rekao. Bila sam šokirana, ali sve je to Božja volja – stoji u Emilijinoj izjavi za Star, a isti magazin naveo je i da se ona  sa decom iselila iz vile na Senjaku i da sada živi u iznajmljenom stanu na Vračaru koji navodno sama plaća. Kežman, međutim, kaže da ne veruje u autentičnost ovakve izjave njegove bivše partnerke, te da sa njegove strane nema negativnih emocija upućenih ka njoj.

- Ne verujem da Emilija dala takvu izjavu, jer moja supruga nije takva osoba. Smatram da njene reči u tom tekstu uopšte ni ne postoje. Verujem da ti navodi ne potiču od Emilije jer nema razloga da tako nešto izjavi, a ako je to rekla, onda su sve to laži. Ko god me dobro poznaje zna da je tako nešto nemoguće. Glupo je da pričam o tome kome sam sve u životu pomogao, a kamoli da ne pomognem rođenom detetu – kaže Mateja i tvrdi da ne ne želi da bude deo zakulisnih političkih igara koje, kako tvrdi, stoje iza takvih spekulacija.

- Ne želim da od svog života pravim sapunicu jer se uopšte ne osećam kao srpski selebriti. Nisam pop zvezda da se o meni tako piše. Svoje ime sam gradio na sportskom terenu. Ne želim nikoga da blatim, niti o bilo kome da pričam loše. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali ja imam veliku decu i ne želim da se oni provlače kroz novine na negativan način. Živimo u državi u kojoj su izgleda pojedinačni problemi neke od javnih ličnosti važniji od nemaštine koja nas okružuje. Ko sam ja ili moja supruga da bi se o nama pričalo i komentarisalo – ističe Kežman i odgovora na pitanje u kakvim je odnosima sa suprugom.

- Nemam neprijatelja u životu, tako da mi ni supruga nije neprijatelj. Sve te priče plasirane su sa neke treće strane. Ali svi ćemo na sud Gospodu i svako će za svoja dela gore odgovarati – priča bivši fudbalerr koji ne želi da detaljiše na temu toga da će u junu po četvrti put posttai otac, ovoga puta detetu koje će roditi njegova osam godina mlađa izabranica Marija.

- Nažalost situacija je takva da ne mogu da komentarišem ni lepe vesti jer živimo u uslovima u kojima neke stvari treba da ostanu tamo gde im je mesto – zaključuje Kežman.

 

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker