Bridžit Džons se ponovo vraća na scenu

0
Treća knjiga o popularnoj junakinji Bridžit Džons stiže u knjižare u novembru
Bridžit Džons, foto Profimedia
Bridžit Džons, foto Profimedia

Ljubitelji anegdota junakinje romana Helen Filding, biže obradovani vešću da je konačno saopšten datum izlaska njene treće knjige. Nakon 13 godina, nastavak uzbudljive ispovesti Bridžit Džons, u kojoj su se mnoge žene pronalazile, izlazi u novembru ove godine, potvrđeno je iz izdavačke kuće Alfred A. Knopf.

O naslovu knjige se i dalje polemiše, ali Fildingova je objavila informaciju da će radnja romana biti smeštena u savremni London i da će se baviti kasnijom fazom Bridžitinog života.

- Nastavila sam svoj život, kao što je i Bridžet. Nadam se da će ljudi uživati čitajući moju knjigu, koliko sam ja uživala dok sam je pisala. – kaže Helen Filding.

Prva knjiga Dnevnik Bridžit Džons objavljen je 1996, a nakon tri godine stiže i nastavak Bridžit Džons na ivici razuma. Obe knjige su postali svetski bestseleri i prodati su u više od 15 miliona primeraka, a prevedeni na preko 40 jezika.

U filmskim adapcijama ove knjige, glavne uloge su tumačili Rene Zelveger, Hju Grant i Kolin Firt, ali i dalje nisu poznata imena, koja će biti nosioci radnje trećeg filma o heroini Bridžet, pod naslovom Bridget Jones`s Baby.

Podsetimo se još jednom prvog filma o Bridžit Džons:

 

J.D.

makonda-tracker