Ana Bebić: Drama na Kopaoniku

0
Dok je uživala na skijanju, pevačica Ana Bebić nije ni slutila da će je jedna nesmotrena situacija odvesti kod hirurga, pa sada odbrojava dane do odlaska na intervenciju, zbog čega otežano obavlja svakodnevne obaveze
Ana Bebić, foto: Vladimir Šporčić
Ana Bebić, foto: Vladimir Šporčić

Pop pevačica FM benda Ana Bebić (26) januarske dane pamtiće po nezgodi koja joj se dogodila tokom zimovanja na Kopaoniku. Lepa Hrvatica otputovala je na ovu planinsku lepoticu u društvu svog dečka, kompozitora i muzičkog producenta Filipa Miletića (31), kao i nekoliko prijatelja. Prve dane zimovanja provodili su najviše na snegu, a Ana se trudila da usavrši i svoje skijaško umeće, s obzirom na to da je pre dve godine počela da se bavi ovim sportom. Ipak, nije ni slutila da će joj se dva dana pred kraj boravka na Kopaoniku dogoditi nezgoda koja će joj ugroziti zdravstveno stanje.

- U trenutku kada sam silazila sa žičare, ispred mene je bio veliki broj skijaša. Da ne bih udarila u njih, pokušala sam da ukočim. Stala sam u plug, ali su mi se vrhovi skija preklopili. Da nesreća bude veća, naišla sam na led. Izgubila sam ravnotežu i veoma nezgodno pala. Osetila sam nepodnošljiv bol u predelu leve noge. Filip i prijatelji odmah su reagovali i pozvali gorsku službu koja mi je pomogla da stignem do ambulante. Na nosilima i motornim sankama prevezli su me do doktora. Bol je bio nepodnošljiv, ali trudila sam se da ostanem pribrana i nisam plakala, već sam pokazala hrabrost i izdržljivost - kaže Ana pokušavajući da se našali sa situacijom koja ju je zadesila. Ipak, nije joj bilo do osmeha u trenutku kada je dijagnostikovana njena povreda.

- Nakon pregleda ustanovili su da sam povredila meniskus kolena i manje ligamente. Deo meniskusa odlomio se i sada šeta po ovom delu noge, pa ću uskoro morati i na operaciju. Reč je o zahvatu koji se zove artroskopija, to je hirurška procedura tokom koje se unutrašnjost zgloba pregleda pomoću optičkog instrumenta povezanog sa kamerom. Na taj način oni će odstraniti deo zgloba koji se nalazi u kolenu. Nije mi prijatno kada pomislim na to, u nekim trenucima čak me obuzme i strah, ali jedva čekam kada će se to desiti kako bih što pre otpočela oporavak. Brigu o mojoj nozi poverila sam doktoru Milanu Mileusniću i klinici za sportsku medicinu i rehabilitaciju Sport Medical Alliance - otkriva Ana kojoj je povreda u potpunosti promenila svakodnevicu.

- U prvim danima bilo mi je teško da obavljam najprostije radnje. Zbog bola u kolenu koji je i dalje prisutan, ne smem da se oslanjam na tu nogu i bukvalno hodam kao puž. Sve to stvara mi veliku nervozu, a najviše činjenica da ne mogu normalno da se krećem i što mi za najprostije kućne poslove treba tri dana da ih završim. Naravno, od velike pomoći su mi dečko, prijatelji i porodica koji su tu kad god mi nešto zatreba - iskrena je Ana koja pokušava da novonastalu situaciju koliko-toliko iskoristi.

- Zbog moje povrede, otkazani su nastupi FM benda. Ipak, to me ne sprečava da sa Filipom i Milošem učestvujem u snimanju novog singla. Slobodno vreme koristim i za pripremu ispita na Fakultetu za kulturu i medije pri Univerzitetu Megatrend koji pohađam - otkriva Ana koja jedva čeka dan kada će se ponovo vratiti na scenu.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker