Četiri voštane figure u čast Vitni Hjuston

0
Poznati muzej Madam Tiso u Njujorku predstavio je juče četiri voštane figure preminule muzičke ikone Vitni Hjuston, koje će biti raspoređene na četiri različite lokacije.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

U znak večnog sećanja na muzičku divu koja je tragično preminula pre nepunih godinu dana, muzej Madam Tiso kreirao je četiri različite voštane figure slavne pevačice koje će biti raspoređene na četiri lokacije – u muzejima u Njujorku, Vašingtonu, Holivudu i Las Vegasu.

- Velika nam je čast što su ljudi iz muzeja odlučili da predstave Vitnine figure iz različitih perioda njene 30 godina duge karijere - rekla je Pet Hjuston, pevačicina nekadašnja menadžerka.

Prva figura biće izložena u muzeju u Vašingtonu, a predstavlja Vitnino pojavljivanje na Superboulu 1991. godine, na kom je pevala nacionalnu himnu. U njujorškom muzeju naći će se figura rađena po uzoru na fotografije snimljene za njen poslednji album. Treća figura prikazuje Vitninu ulogu u filmu The Bodyguard i biće izložena u muzeju u Holivudu, dok će četvrta, koja ističe njen prepoznatljiv izgled iz osamdesetih, svoje mesto zauzeti u muzeju u Las Vegasu.

Sve četiri figure napravljene su u Londonu, a ovo je prvi put u 200 godina da Madam Tiso otkriva četiri figure iste ličnosti u isto vreme.

 

T.R.

makonda-tracker