Dado Topić održao turneju za pamćenje

Legendarnom rokeru Dadi Topiću na izmaku stare 2012. godine, ispunila se želja da poseti SAD, ali i da ponovno nastupi u Opera House u Torontu, gde je održao solistički koncert pre dve godine, kao i u Vankuveru.
0
1 / 10 Foto: Privatna Arhiva

Ovu u svakom pogledu bogatu zemlju, popularni muzičar posetio je u društvu svog sina Ree i vrhunskih muzičara. Turneja po Americi i Kanadi trajala je dvadeset dana a nastupili su u Čikagu, Torontu, Vankuveru, San Francisku i Los Anđelesu. Osim hitova Indexa, publika je bila oduševljena i Dadinim legendarnim pesmama: Da li znaš da te volim, Makedonija, Život u čizmama s visokom petom...i pevala ih je zajedno s njim od početka do kraja.

Ono što najviše raduje Dadu Topića su pozivi nekolicine američkih muzičara (Dejvid Mos) koji su prepoznali njegov kvalitet, da sa njima sarađuje na novim pesmama i nastupi na koncertima, tako da je povratak u Ameriku ovog proleća, za Dadu neminovan.

- Boravak u Americi za mene i mog sina je bilo jedno od najneverovatnijih iskustava koje smo doživeli u životu. Upoznali smo puno predivnih ljudi i stekli nova prijateljstva. Osim spektakularnih koncerata bilo nam je bitno da što manje spavamo, a što više uživamo u blagodatima koje Amerika pruža. Pored Njujorka i Tajms skvera, na kome je predsjednik Obama postavio novogodišnju jelku i čuveno klizalište, a oduševio nas je i Los Anđeles. Dah nam je zastajao pred arhitektonskim stambenim čudima čuvene četvrti Sunset. Imali smo čast da nastupimo preko puta ove meke luksuza u Sound City-ju. Oduševljeni smo opuštenošću i kosmopolitanskim razmišljanjem stanovnika ove zemlje, koja je po mom mišljenju, zaista kao što kažu, centar sveta. Zauvek ću pamtiti održane koncerte i fanove koji su zajedno sa nama uživali u našim pesmama koje su budile nostalgiju u njima - kaže legenda roka Dado Topić, koji već četrdeset godina uspešno živi život muzičara - u čizmama s visokom petom.

 

makonda-tracker