Stiven Spilberg, Danijel Dej Luis i Seli Fild u poseti Evropi

0
Stiven Spilberg, reditelj filma Linkoln, Danijel Dej Luis i Seli Fild, koji igraju glavne uloge u filmu, trenutno su u poseti Evropi, tokom koje su bili gosti italijanskog parlamenta.

Reditelj filma Linkoln, Stiven Spilberg, kao i glavni glumci Danijel Dej Luis i Seli Fild, trenutno su u poseti Evropi, tokom koje su bili gosti italijanskog parlamenta.

Skoro četvrtina građana SAD koji su učestvovali u Rojtersovoj i Ipsosovoj anketi smatraju da drama Linkoln treba da dobije Oskara za najbolji film na 85. dodeli nagrada Američke filmske akademije, 24. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

- Linkoln je vodio našu zemlju kroz njene najgore trenutke, omogućio je opstanak ideala američke demokratije i kraj ropstva. Ali takođe sam hteo da snimim film koji će pokazati koliko je mnogo lica imao Linkoln. Bio je državnik, vojni vođa, ali i otac, suprug i čovek koji je stalno bio zagledan u sebe. Želeo sam da ispričam priču o Linkolnu koja će izbeći greške cinizma i obožavanja, i biti verna kako njegovoj veličini, tako i njegovoj intimi i nežnijim stranama njegove prirode - rekao je reditelj filma, Stiven Spilberg.

makonda-tracker