Jovana Balašević: Stigla je Simona u inat smaku sveta

0
Lepa glumica Jovana Balašević u Novom Sadu je na svet donela devojčicu Simonu i to baš 21. 12. 2012. u jutarnjim časovima, kada je većina planete mislila da će se dogoditi smak sveta
Jovana Balašević, Foto: Story press
Jovana Balašević, Foto: Story press

Glumica Jovana Balašević (32) u danu kada su svi mislili da će se dogoditi smak sveta, 21.12.2012. godine postala je majka preslatke devojčice Simone. Ona i njen nevenčani suprug političar Aleksandar Jovanović (35) sa nestrpljenjem su iščekivali dan kada će postati roditelji, pa iako je bilo planirano da njihova ćerkica dođe na svet 19. decembra, malena je probila termin i rodila se tačno u pet i pet ujutru tri dana kasnije. Jovana je od samog starta trudnoće bila sigurna da će bebu roditi prirodnim putem i tako je i bilo, a malena Simona je na samom rođenju dobila ocenu deset. Inače, njeno ime ima veoma zanimljivo značenje – čuti, biti saslušan, Bog sluša... Verovatno je to bila neka od ideja vodilja za odlučivanje u imenovanju bebice u Simonu.

- Sada mi je jasno zašto je ovaj dan zapisan u davnom kalendaru. U inat smaku sveta – rekla je Jovana nedugo nakon porođaja ekskluzivno za magazin Story - Ne postoji ništa novo što bih mogla da kažem o majčinstvu. Niti sam prva niti poslednja kojoj se ovako nešto dogodilo. Znam šta meni znači. Ponosna sam na moju porodicu koja od kada smo došli na Betaniju u jedan ujutru, nisu me napuštali. Dr. Stajić je bio šokiran i pitao me je: Ima li još neko od tvoje rodbine da dođe?

Uz Jovanu su uvek bili članovi njene porodice koji su joj u svemu, pa i u dolasku novog člana porodice na svet bili podrška. Tata Đorđe i mama Olivera ponosno su dočekali unučicu koja im je najveća sreća.

- Rodila nam se pirgava devojčica Simona u 5:05 sati, najkraćeg dana tačno po kalendaru Maja. Planetarno poravnanje posle 2600. godine. Poravnanje Sunca sa crnom rupom. Najočekivaniji dan na planeti! Svaka čast za Simonu lepoticu, moju unuku – rekla je Olivera nekoliko sati nakon što je njena unučica došla na svet.

U porodilištu su pored bake i deke bili i njena sestra Beba i brat Aleksa. Tata Aleksandar je sa nestrpljenjem očekivao dolazak devojčice na svet i jedva je isščekao trenutak kada će ugledati svoju prvu naslednicu. Velika ljubav između dvoje supružnika rodila se početkom godine, a prvi put u javnosti su se pojavili zajedno na novosadskom maratonu kada je Aleksandar trčao.

- Na spavaćići sam imala našiven broj sa maratona, koji mi je Aleksandar dao i to je za mene bila još jedna trka. Simona je sve promenila. Smak sveta nije mogao da počne lepšom vešću.

Jovana i Aleksandar su ne skidajući osmehe sa lica napustili Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Betanija u Novom Sadu i svoju voljenu devojčicu odveli kući. Kada prođe zima i krene toplije vreme Jovana i Aleksandar će ozvaničiti njihovu vezu brakom, jer kako su ranije govorili nisu želeli da žure sa pripremom venčanja, već su čekali svoju Simonu da prvo stigne na svet.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker