Žerar Depardje postao ambasador crnogorske kulture

0
Francuski glumac doputovao je danas u Podgoricu, gde treba da se sretne sa producentima svog sledećeg filma. Nakon njegovog razgovora s Milom Đukanovićem, saopšteno je da će Depardje postati ambasador crnogorske kulture
Žerar Depardje, foto Profimeida
Žerar Depardje, foto Profimeida

Žerar Depardje u novom filmu glumi bivšeg predsednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana, a Izabela Ađani njegovu suprugu An Senkler.

Njegov advokat Erik de Komon  objasnio je da je to razlog zbog koga se Depardje nije danas pojavio pred sudom u Parizu, povodom optužbi da je vozio skuter u pijanom stanju.

Glumac je u 18 časova u Podgorici razgovarao sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem nakon čega su predviđene izjave u Vili Gorica, potvrđeno je u vladi.

Depardje se, posle obilaska Cetinja, helikopterom udruštvu ministra kulture Branislava Mićunovića uputio ka Budvi, gde su se sastali sa suvlasnikom hotela Splendid Žarkom Radulovićem.

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem, prenosi Tanjug.

Depardje je novinarima izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da snima filmove u toj državi.

Đukanović je kazao da to što će Depardje biti ambasador crnogorske kulture doprineti daljoj promociji te države na međunarodnoj sceni.

Francuski glumac je dodao da nije pobegao iz Francuske, gde se danas nije pojavio pred sudom, već je njegova poseta Crnoj Gori ranije bila najavljena. On je istakao da će se vratiti u Francusku i pojaviti pred sudom.

makonda-tracker