Andrej Pejić: Moj izgled je poklon prirode

2
Svetski poznat maneknen Andrej Pejić kršio je stereotipe po svim pitanjima, pa je tako postao i prvi muškarac koji se fotografisao na zaslovnu stranu srpskog magazina ELLE
Andrej Pejić, Foto: Dušan Reljin
Andrej Pejić, Foto: Dušan Reljin

Androgeni maneknen srpskog porekla Andrej Pejić (22) godinama osvaja svetske modne piste, intrigira javnosti, a modni kreatori ga obožavaju i smatraju za svoju muzu. Fantastična mogućnost transformacije, naročito u ženu, odredila je njegov put ka vrhu top modela. Do sada je krasio naslovne strane brojnih prestižnih modnih svetskih magazina, a sada će biti prvi muškarac na novogodišnjoj naslovnoj stranici, januarskog izdanja magazina ELLE, koji je u prodaji od 22. decembra. Ekskluzivne fotografije za naslovnu stranu i modnu priču u kojoj je Andrej predstavljen i kao muškarac i kao žena napravio je poznati fotograf Dušan Reljin, a intervju sa mladim modelom uradila je Duška Jovanić.

Andrej za ELLE govori o svojoj karijeri u modelingu, saradnji sa Jean Paul Gaultierom, iznosi svoje utiske o srpskim političarima, ali i otkriva kako se oseća u svom telu.

- Moj fizički izgled, taj female look, kako kažete, velikodušni je poklon prirode, a ne performans. Naravno da vrlo često nastupam na sceni, ali se izražavam na drugačije načine. S druge strane, personality me bolje reklamira od izgleda - izjavio je Andrej za magazin ELLE, a u ekskluzivnom intervjuu još je govorio o pojmu lepote, svojoj ženstvenosti, ali je i odgovarao na pitanja da li sebe smatra umtenikom, kao i kako ljudi na ulici reaguju na njega.

Sasvim je sigurno da je Andrej muškarac, ali izgleda kao devojka. Svestan sebe i moći transformacije on može da bude pripadnik oba pola. Možda je to i razlog zbog čega mnogi misle da je gej, ali on ne želi da deklariše svoju seksualnost.

- To bih želeo da sačuvam za sebe. Prvenstveno volim ljude, a svako može da misli šta želi na tu temu. Jednostavno nisam od onih koji moraju da priznaju kakvo je njihovo seksualno opredeljenje. Možda me podjednako privlače i muškarci i žene – rekao je Andrej u intervjuu za magazin Story pre dve godine.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker