Toni Brekston: Surova borba svaki dan

0
Osim što prolazi kroz dramu zbog neizvesnog zdravstvenog stanja svog najmlađeg sina koji boluje od autizma, pevačica Toni Brekston odnedavno je i sama hospitalizovana zbog problema sa lupusom
Toni Brekston, Foto: Guliver
Toni Brekston, Foto: Guliver

Raskošni glas američke pevačice Toni Brekston (45) nadaleko je prepoznatljiv, a svetsku popularnost stekla je zahvaljujući pesmi Unbreak My Heart. Svoj uspeh gradila je strpljivo i studiozno, a kada je postala slavna i ostvarila se kao majka mislila je da njenoj sreći nema kraja. Otkriće da njen najmlađi sin Diezela (9) ima autizam za nju je bilo šokantno isto kao i saznanje da i sama boluje od lupusa. Ona se već godinama bori sa ovom sistemskom bolešću do koje dolazi zbog poremećaja imunološkog sistema, a u poslednje vreme oseća se lošije nego inače.

- Hej ljudi! Nalazim se u bolnici zbog ispitivanja krvi i lupusa. Brzo dolazim kući. Hvala vam na ljubavi i podršci - napisala je Toni na Twitteru svojoj publici koju je želela da obavesti o detaljima iz svog života.

Umetnica je otkrila da je lupus genetski zapisan u njenoj porodici, a skupi troškovi lečenja najveći su razlog njenog bankrota. Tonin ujak umro je zbog komplikacija nastalih usled ove bolesti pre sedam godina, a i njen brat takođe pati od iste dijagnoze.

O svojim ozbiljnim zdravstvenim problemima prvi put je progovorila 2010. godine na humanitarnoj večeri otkrivajući tužnu istinu kako je bolest postala deo njene svakodnevice. Pogledajte, ovako lupus izgleda, obratila se publici. Kasnije te večeri na svom Twitteru napisala je koliko joj je lakše otkako je javno priznala da je bolesna.

- To je za mene bio veliki trenutak. Donela sam tešku odluku i posle svega osećam se mnogo bolje - izjavila je Brakston.

Inače, pevačica je u osmogodišnjem braku sa muzičarem Kerijem Luisom (46) dobila dva sina Denima (11) i Diezela (9). Uživala je u porodičnoj idili sve do 2003. godine kada je saznala da njen mlađi sin boluje od autizma, a kako to nije želela da prihvati, nije ga odmah poslala na lečenje. Dve godine kasnije pomirila se sa istinom i otpočela borbu za izlečenje svog naslednika.

- Krivila sam sebe i dugo se samosažaljevala. Mislila sam da je njegov autizam posledica nečega  što sam pogrešno uradila. Prijatelji koji imaju isti problem kao ja rekli su mi: U redu, ti nisi žrtva, tvoja dečica su sjajna, odvedi sina na terapiju... I poslušala sam ih - izjavila je prošle godine Toni koja je uprkos svemu optimistična i beskrajno zahvalna svojoj porodici i prijateljima koji joj pružaju najveću podršku.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker