Andrej Ilić: Ne napušta me osećaj da je mama kraj mene

0
Samo nekoliko dana nakon večnog rastanka sa svojom majkom, glumicom Zlatom Petković, muzičar i reditelj Andrej Ilić opisuje u čemu pronalazi snagu da nastavi dalje bez svoje najveće podrške
Andrej Ilić, Foto: Luka Šarac
Andrej Ilić, Foto: Luka Šarac

Kompozitor i reditelj Andrej Ilić (28) uvideo je svu nepredvidivost život kada je 3. decembra iznenada, nakon kraće bolesti u pedeset osmoj godini preminula njegova majka, glumačka diva Zlata Petković.

Pored snažne posebne veze, kakva je svojstvena majci i sinu, i Andrej je sa svojom majkom izgradio odnos pun poverenja i ljubavi, ali je u njoj često nalazio i kritičara za svoje postupke i poslovne poduhvate.  Samo nekoliko dana posle glumičine sahrane, Andrej ne krije bol koji ga obuzima nakon velikog gubitka.

- Pravi sam mamin sin i odmalena sam najviše bio vezan za majku. Bila je divna žena i živeće zauvek u našim srcima. U najtežim trenucima za moju porodicu mnogo mi znači podrška prijatelja, familije i kolega. Nije lako, ali trudim se da se stoički izborim sa situacijom koja me je snašla. Mama me je uvek učila da se i sa najvećim životnim nedaćama borim s osmehom - govori Andrej i objašnjava u čemu nalazi utehu.

- Najbitnije je to što znam kako bi i ona volela da nastavim dalje i da se borim i budem najjači. Ne napušta me osećaj da je kraj mene i verujem da će uvek biti tako, a to mi daje dodatnu snagu da istrajem i da sve prebrodim bez suza. Znam da bi to bila i njena želja - ističe Andrej koji nakon porodične tragedije ne posustaje u poslu. Zajedno sa svojim kolegom Đorđem Trbovićem važi za jednog od najtraženijih reditelja spotova, pa nakon što je nedavno objavljen spot za pesmu Željka Vasića Željo moja jedina, Andrej finalizira i rad na novim pesmama Nataše Bekvalac Gram ljubavi.

- Neću praviti pauzu u poslu već radim punom parom, a siguran sam da bi to i moja majka želela, s obzirom na to da mi je uvek bila najveća podrška u karijeri - govori Ilić, koji iza sebe ima veoma kvalitetne muzičke spotove, koji broje i po nekoliko miliona pregleda na portalu YouTube, čiji su Andrej i Đorđe partneri u okviru svoje produkcije IdentityDjoloVideos.

 

Danilo Mašojević

 

 

 

makonda-tracker