2 Cellos na druženju sa Stefanom Milenkovićem i studentima muzičke akademije 27. decembra

1
Violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser iz popularnog dua 2CELLOS biće gosti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, dan pre koncerta, 27. decembra od 13h.
2 Cellos, foto: Stephan Lupino
2 Cellos, foto: Stephan Lupino

2CELLOS je sa zadovoljstvom prihvatio predlog da na našoj Muzičkoj Akademiji organizuju radionicu za sve zainteresovane studente kojima će preneti svoje bogato iskustvo sa svetskih pozornica i u radu sa svetskim zvezdama kao što su Elton Džon, pijanista Lang Lang, gitarista Stiv Vaj, Cukero i mnogi drugi.

Radionica se organizuje u okviru novootvorenog studijskog programa za Džez i popularnu muziku, jedine katedre ove vrste na Balkanu, koja je ove školske godine upisala prvu generaciju studenata.

Radionica i druženje sa studentima FMU održaće se u Velikoj sali Fakulteta muzičke umetnosti, u četvrtak, 27.12. u 13h.

Takođe, saznavši da je naš poznati violinista, Stefan Milenković u Beogradu u vreme održavanja njihovog koncerta, mladi violončelisti su izrazili želju da se upoznaju sa njim i pozovu ga na koncert što je Stefan prihvatio. Nadamo se da će iz ovog poznanstva nastati najmanje jedan novi zajednički aranžman.

Podsećamo vas da će 2CELLOS održati koncert u Sava centru, 28. decembra. Posetioci će moći da uživaju u interesantnim obradama popularnih hitova za dva violončela kao što su Smells Like Teen Spirit, With Or Without You, Welcome To The Jungle, Viva La Vida, Smooth Criminal i dr.

Luka Šulić i Stjepan Hauser sviraju na violončelu od detinjstva. Studije su završili 2011. – Luka je diplomirao na čuvenoj Royal Academy of Music u Londonu a Stjepan na Royan Northern College of Music u Mančesteru.

Ulaznice po cenama od 1500, 2200, 2500, 2800 i 3300 dinara su u prodaji na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Sava centar, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs

makonda-tracker