Zagrevanje za doček na Trgu otvorenog srca

0
Tokom vikenda koji prethodi dočeku Nove Godine, na Trgu Republike, u okviru manifestacije Trg otvorenog srca, na Trgu Republike, odvijaće se raznovrstan program, namenjem svim generacijama. Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

U petak  28. decembra, sa početkom u 15 sati, grupa Ice Queen će uživo praviti ledene skulpture. Svi posetici će imati jedinstvenu priliku da vide kako od bloka leda nastaju različite figure. Izrada skulptura od leda uživo ima za cilj približavanje umetnosti građanima, iznošenje skulpture iz galerijskog prostora na ulice, kao i stvaranje događaja za celu porodicu i nezaboravnih utisaka za goste Beograda.

U subotu i nedelju, sa početkom u 12 sati, pozorište Boško Buha će izvesti predstave za decu Veštičja novogodišnja papazjanija i Novogodišnja čarolija, koje dobro poznatim temama iz bajki pristupaju na nov i zabavan način. Posle predstave u nedelju, na Trgu otvorenog srca biće priređen spektakularan doček Deda Mraza.

Od 16 sati u subotu i nedelju, na programu su koncerti različitih izvođača, kao što su The Belgrade Dixieland Orchestra, koji će izvesti najpoznatije hitove iz epohe nastajanja džeza, , kao i kompozicije sa svog novog  CD-a Nacionalno blago, na kome su neke od najpoznatijih starogradskih pesama obradili u diksilend maniru, Bojana Stamenov i Jam Innovation, poznati po maestralnim interpretacijama najprepoznatljivijih pesama soul i fank muzike, Rok Akademija MMI, ABBA Tribute i drugi.

U skladu sa duhom darivanja u vreme praznika, ova manifestacija ima i humanitarni karakter. Kao i prošle godine, kupovinom jedinstvenog suvenira, novogodišnje šolje, po ceni od 200 dinara, svaki posetilac pomaže da se prikupe sredstva namenjena kampanji Skupštine grada Beograda Beogradski bebi klub.

Novina ove godine je posebna humanitarna kućica, u koju posetioci mogu da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno poklonićemo domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Trg otvorenog srca se u okviru gradskog novogodišnjeg programa, ove godine održava drugi put, zahvaljujući saradnji  Beogradske kulturne mreže i Grada Beograda, kao i podršci Turističke organizacije Beograda i Belef Centra . Kao i prošle godine, nalazi se na  Trgu Republike, i trajaće do 10. januara.

Svaki grad koji predstavlja značajnu turističku destinaciju, organizuje slične manifestacije, koje privlače mnoštvo inostranih i domaćih posetilaca, pa je naša iskrena želja da se Trg otvorenog srca u narednim godinama nastavi da se razvija i postane tradicija Beograda.

makonda-tracker