Alen Ademović: Naš sin je original ja

5
Dok sa svojom suprugom Natalijom u šali često raspravlja na koga više liči njihov sin Antonio, kad se uozbilji, muzičar Alen Ademović ponosno otkriva koliko se trudi da bude najbolji tata na svetu
Alen Ademović, Foto: Vladimir Šporčić
Alen Ademović, Foto: Vladimir Šporčić

Muzičar Alen Ademović (25) petog januara ove godine ostvario se u najznačajnijoj životnoj ulozi, ulozi roditelja, a zajedno sa suprugom Natalijom (28) svom nasledniku dao je ime Antonio. Nekadašnji član Orkestra za svadbe i sahrane Gorana Bregovića, danas osvaja publiku hitovima sa bendom Miligram čiji je vođa Aleksandar Milić Mili, ali ni mnogobrojne poslovne obaveze ne mogu da ga odvoje od najmilijih.

- Uspevam da uskladim sve i budem sa porodicom u najvažnijim zajedničkim trenucima. Bio sam prisutan kada je moj sin izgovorio svoju prvu reč - deda. Ne znam od koga ju je čuo i nije mi jasno kako je pored oca i majke izabrao baš dedu! (Smeh) Nisam izostao ni kada je napravio svoj prvi korak - s ponosom ističe muzičar koji često komentariše na koga Antonio više liči, na mamu ili na tatu...

- Ne prepirem se ni sa kim kad je o tome reč, znam da je original ja! (Smeh) Šalim se, mislim da liči i na mene i na mamu. Natalija tvrdi da je nalik meni, ali nisam baš uveren u to. Oblik očiju i usne ima na mamu, ali pošto je pomalo klempav, siguran sam da su uši na mene, pa ga od rođenja nismo šišali kako bi ih kosica sakrila - šali se na svoj račun Alen, otkrivajući koliko se promenio otkako je osetio čari roditeljstva.

- Kraj Antonija na sasvim drugačiji način gledam svet oko sebe. Definitivno sam se promenio, pa se sada trudim da svaki trenutak provedem sa porodicom, a ostalo vreme posvećujem Miligramu. Samo to trenutno zaokuplja moju pažnju - kaže Alen i na pitanje ko u njegovoj kući vodi glavnu reč, jasno i glasno odgovara: Natalija!

- Kako ona kaže, tako treba i da bude. Šta god da mi poruči, uvek bude u pravu, a ne poslušam li je, ispadne haos, čak i kad je reč o najbanalnijim stvarima. Ako mi savetuje da ponesem jaknu jer će biti hladno, a ja je ne poslušam, obavezno se smrznem... Naučio sam na vreme da njena treba da bude glavna, a moja poslednja: Da, draga! - govori Alen koji važi za velikog šaljivdžiju.

- Mislio sam da će biti stroža, ali izgleda da sam ja taj koji je zagovornik vojničke discipline. Popustljivija je prema Antoniju, a ja se trudim da odmalena nauči šta znači kad nešto ne može, da posle ne bude kasno. Učiću na tuđim greškama i trudiću se da budem mnogo bolji nego što su to bili moji roditelji. Kao prvo, imaću dvoje dece, a daće Bog da drugo bude žensko. Voleo bih da dobijem ćerkicu koja će biti tatina mezimica, pošto je Antonio mamin sin. Inače, sami odlučujemo kako ćemo odgajati sinčića jer ako se umešaju bake i deke, nastaje haos ili izbije svađa. Lepo je kada oni pričuvaju unuke, ali siguran sam da samo roditelji treba da vaspitavaju svoje dete - uveren je Alen koji će poslednji mesec u godini provesti radno.

- Bez obzira na to što smo u bendu svi različiti, odlično funkcionišemo zajedno - kao složna familija. Nema sujetnih, niko nije zlonameran... Drago mi je što tokom rada sa Miligramom imam vremena za porodicu, jer dok sam radio sa Bregom to nije bilo moguće pošto su turneje trajale i po dva i po meseca - kaže Alen.

 

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker