2CELLOS: Jedva čekamo da nastupimo pred beogradskom publikom

1
Mladi, talentovani, zabavni i jedinstveni duo koji čine violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, 2CELLOS, posle brojnih nastupa širom sveta, održaće koncert i u Beogradu, u Sava centru, 28. decembra.
Stjepan Hauser i Luka Šulić, foto: Promo
Stjepan Hauser i Luka Šulić, foto: Promo

Povodom svog prvog nastupa u Beogradu a ujedno i prve posete našem gradu, Luka i Stjepan ne kriju oduševljenje.

- Jedva čekamo da nastupimo pred beogradskom publikom jer će to biti naš prvi nastup u Srbiji! Sviraćemo stvari sa prvog i drugog nadolazećeg albuma, ali i neke stvari koje se ne nalaze ni na jednom albumu! Nadamo se da ćemo napraviti sjajnu atmosferu i da će beogradska publika podivljati zajedno sa nama – rekli su Luka i Stjepan za srpske medije.

Atraktivan nastup i odlična uvežbanost ovog mladog dua dostigla je meteorski uspeh i veliku popularnost nakon što su na You Tube postavili svoje izvođenje pesme Smooth Criminal Majkla Džeksona. Za samo nekoliko nedelja, video je postao senzacija na internetu sa preko 5 miliona pregleda i doneo im je potpisivanje ugovora sa izdavačkom kompanijom Sony Masterworks ali i poziv Eltona Džona da mu se pridruže na svetskoj turneji. Pre mesec dana, završili su i snimanje svog drugog albuma koji će pod nazivom In2tution biti objavljen u januaru. Upravo Elton Džon im je pomogao oko novog albuma, angažujući producenta svetskog renomea Boba Ezrina koga su tokom karijere angažovale i muzičke legende:  Pink Floyd, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper.

- Obavezno ih pogledajte uživo jer su neverovatni! Ne sećam se kada sam poslednji put video i čuo nešto tako uzbudljivo još od kada sam gledao Džimija Hendriksa davnih 60.-tih – rekao je Elton Džon o 2Cellos.

- Jako smo ponosni na naš novi album. Mislimo da je to korak dalje za nas. U razvoju našeg zvuka mnogo nam je pomogao legendarni producent Bob Ezrin koji je obogatio naš zvuk i dao mu novu dimenziju. Velika nam je čast imati ovakve goste na albumu. Svi su se izvrsno uklopili u ovaj projekat i svaki je izvukao maksimum iz pesme i dao originalu neku novu dimenziju. Sa Zuccherom i Lang Langom smo snimali u Rimu, sa Eltonom u Vegasu, sa Nayom u LA-u i Steve Vaiom u NY, atmosfera je uvek bila izvrsna i odmah smo se sprijateljili sa svima! – rekli su mladi violončelisti.

Koncert u Beogradu, 28. decembra biće njihov poslednji nastup ove godine ali su zato već napravili gust raspored i za 2013. godinu.

- Skoro pa nećemo imati ni jedan slobodan dan sve do leta! Očekuju nas samostalne turneje u Japanu, Evropi, Americi, Australiji… uglavnom ceo svet! Iako smo već nekoliko puta obišli svet sa Eltonom, ovaj put idemo sami, zbog čega smo jako uzbuđeni – rekli su Luka i Stjepan.

Ulaznice po cenama od 1500, 2200, 2500, 2800 i 3300 dinara su u prodaji na svim ovlašćenim prodajnim mestima CS Eventim, kao i na blagajnama: KOMBANK Arena, Bilet centar Beograd, Sava centar, Dom omladine i UŠĆE Shopping centar. Online prodaja i rezervacije ulaznica na www.kombankarena.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs

makonda-tracker