Lorejn Paskal: Tajna sreće je u ravnoteži

0
Prva crnkinja koja se slikala za naslovnicu američkog Ellea, Lorejn Paskal, zbog majčinstva je od perspektivne manekenke postala uspešna kuvarica koju gledamo na 24Kitchen. Ona je lepa, zgodna i kuva za medalju
Lorejn Paskal, Foto: 24Kitchen
Lorejn Paskal, Foto: 24Kitchen

Kažu da put do muškog srca vodi preko stomaka, a ako je to tačno, onda ova dama može da obori sa nogu baš svakog zavodnika, ukoliko to poželi. Zbog njenog načina kuvanja i oni najneveštiji požele da se oprobaju u kuhinji, a dame na dijeti padaju u iskušenje da prekinu gladovanje i prepuste se zavodljivom ukusu sočnih recepata. Naravno reč je o TV kuvaru Lorejn Paskal (40) koju publika pomno prati na kanalu 24Kitchen. Njena misija je da objasni kako svako može lepo i lako da se bavi kulinarstvom. Međutim, i njoj je trebalo neko vreme da dođe do ovog saznanja. Rođena je na Karibima, a usvojio ju je belački par iz Britanije. Oduvek je znala ko su joj biološki roditelji, ali odbijala je da bude u kontaktu sa njima. Sa šesnaest godina počela je da se bavi manekenstvom, bila je prepoznatljiva po na cent ošišanoj kosi, a mnogi su je nazivali i naslednicom Naomi Kembl...  Ipak, bez obzira na sve hvalospeve, njen put nije bio nimalo lak. Sa dvadeset pet ostala je u drugom stanju, udala se, rodila ćerku Elu, napustila modeling, a potom se i razvela. Usledila je potraga za idealnom zanimanjem, pa je bila autmehaničar, dekorater enterijera, hipnotista... Kako je počela da kuva i koliko joj je bilo teško kad je dotakla dno, a onda ponovo dosegla vrh, objašnjava u ekskluzivnom intervjuu za srpski Story.

Story: U svojim dvadesetim bavili ste se modelingom i bili ste prva crnkinja koja se slikala za naslovnu stranu američkog Ellea. Zbog čega ste rešili da stavite tačku na svoju veoma uspešnu karijeru?

- Rodila sam ćerku, a bavljenje manekenstvom i život koji taj posao podrazumeva nikako ne uključuje i podizanje bebe. Jednostavno sam želela da radim nešto što će odgovarati novonastalim okolnostima i biti naklonjenije majčinstvu.

Story: Kada ste okončali manekensku karijeru, radili ste mnoštvo različitih poslova, okušali ste se čak i kao automehaničar. Možete li nam reći nešto o tome i zašto ste se na kraju odlučili da postanete kuvar?

- Oprobala sam se i kao dizajner enterijera i u hipnoterapiji, čak sam jedno vreme radila zajedno sa Polom Mekenom, jednim od najpoznatijih svetskih hipnotista, a onda sam upisala Leith’s Cookery School, školu kuvanja. Od trenutka kada sam počela da pohađam časove, znala sam kako time želim da se bavim. Kuvanje je bilo ono za čime sam tragala.

Story: Koje su vaše najranije uspomene kada je hrana u pitanju?

- Sećam se vremena kada sam povremeno pohađala časove kulinarstva u školi. Pamtim da sam ih veoma volela i bila vrlo ponosna kada bih kući donela nešto što sam pripremila.

Story: Da li istinski uživate u hrani koju pripremite, ili je sve deo šoua?

- Naravno, pa to upravo i jeste deo zabave.

Story: Ko je vaš omiljeni TV kuvar kome se divite? Možda i uzor?

- Definitivno Nigela.

Story: Da li su članovi vaše porodice, bliski prijatelji i poznanici pod pritiskom kada moraju da pripreme nešto za vas?

- To biste morali njih da pitate, da ne biste pomislili kako nešto ne želim da priznam. (Smeh)  Međutim, moram da kažem kako sa mnom obično sve ide lako i opušteno. Nisam komplikovana osoba.

Story: Da li je moguće neka vaša jela pripremiti kao niskokalorična?

- Da, nekad je i to moguće, ali ponekad i nije.

Story: Kao neko ko kuva jela od svežih namirnica i odlično se snalazi u kuhinji, da li ste sebi ikada dozvolili da konzumirate brzu hranu, ili hranu za poneti?

- Naravno! Nemam ništa protiv da povremeno poručim hranu za poneti, nekada čak spremam i obroke za sličnu namenu. Kao u svemu i u životu i u ishrani tajna je u ravnoteži.

Story: Da li ponekad kuvate u društvu svoje ćerke Ele?

- Da, sve vreme. Kuvanje sa decom posebno je i veoma zabavno.

Story: Koja je vaša omiljena destinacija za odmor?

- Šri Lanka, volim je i odlazim tamo uvek kad za to imam prilike, a ostajem onoliko koliko mi obaveze dozvoljavaju.

Moni Marković

 

makonda-tracker