Poznati pevaju na Novogodišnjem humanitarnom koncertu MMI Rok akademije

0
U utorak, 11. decembar 2012. U 20 sati, na velikoj sceni Ustanove kulture Palilula, polaznici MMI Rok akademije sviraće zajedno sa Bajagom, Đuletom (Van Gogh), Nevernim bebama i Čuturom Novogodišnji humanitarni koncert.
Momčilo Bajagić Bajaga, foto Braca Nadeždić
Momčilo Bajagić Bajaga, foto Braca Nadeždić

Svesni da se različitim pristupima pojam humanitarnog prilično pohabao, Rok akademija rešila je da svoju društvenu odgovornost ostvari kroz povezivanje dece sa muzikom.

- Ove godine plan je da  deci koja se leče od malignih I teških bolesti, a dugo vreme teških I napornih terapija provode van svojih kuća, poklonimo instrumente. Želja nam je da ih i sami koriste i da budu na raspolaganju i gostima koji dolaze da se sa njima druže. Instrumenti će biti poklonjeni udruženjima NURDOR i Zvončica, a sama akcija će biti kompletno dokumentovana i potpuno transparentna.

MMI  tako ispunjava deo svoje misije, koja, sem muzičkog obrazovanja mladih, podrazumeva i uključivanje sve dece u svet muzike, posebno one kojoj je to pravo i zadovoljstvo ugroženo životnim okolnostima. Polaznici Akademije ne uče samo da sviraju, već i da budu   ljudi koji će umeti da podele dobro sa onima kojima je najpotrebnije - kaže se u saopštenju Akademije.

MMI je prva Rok akademija na ovim prostorima, osnovana u septembru 2011. Potvrda da dobre ideje okupljaju najkvalitetnije ljude  su predavači  Saša Ranđelović Ranđa,  Aleksandar Lokner,  Dušan Duda Bezuha, Čeda Macura,  Ljilja Ranđelović. Od januara 2012. predavačkom timu pridružio se i Dado Topić. MMI vode dekan Miroslav Cvetković i direktor Ivan Ristić.

Za đake i predavače na Akademiji veliko je zadovoljstvo što su najveće zvezde domaće rok muzike prihvatile poziv za ovaj koncert I što će svoje hitove svirati I pevati zajedno sa mladim muzičarima. Probe koje se održavaju ovih dana potvrđuju da je njihovo poverenje u mlade kolege bilo opravdano. Uz njihove, na program su i pesme najvećih svetskih majstora roka – Hendriksa, Kleptona, Tine Tarner, Arete Frenklin, Vondera, Almana, Henkoka I mnogih drugih.

Ulaznice će plaćati odrasli, dok je, kao i za ostale koncerte MMI, za decu ulaz besplatan.

 

makonda-tracker