Nele Karajlić: Čitav svet je nadrealan, Srbija je samo deo toga

0
Ekipa novog serijala Nadrealista, projekcijom za novinare delova prve dve epizode, najavila je danas emitovanje pilot emisije 10. decembra u 21.15. na TV Prva.

Nadrealna televizija predstavlja projekat urađen u koprodukciji TV Prva i Adrenalina, a bioskop Fontana bio je mesto na kome je prikazana četrdesetominutna projekcija onoga što će gledaoci imati prilike kada je ovo ostvarenje u pitanju.

Nadrealisti  se rađaju u vreme totalne globalizacije, u koje, prema viđenju njenog autora Neleta Karajlića, čitav svet gleda jedan te isti televizijski dnevnik. Jednoumlje poznog socijalizma zamenilo je jednoumlje globalizma, a ono što im je zajedničko jeste svojevrsna kriza vrednosti koja je zadesila oba ova načina mišljenja. A upravo kriza predstavlja pogonsko gorivo za Nadrealiste, i stare i nove.

Nakon projekcije, prisutnima su se obratili producenti i realizatori novog TV ostvarenja, dok je Nele Karjlić predstavio novu glumačku ekipu koju čine Nikola Kojo, Miloš Samolov i drugi, kao i Zoran Cvijanović i Vesna Trivalić koji zbog poslovnih obaveza nisu bili u mogućnosti da prisustvuju koktelu.

U obraćanju prisutnima, autor Nadrealista istakao je da mu je ideja o tome da ponovo bude autor ove poznate satire sinula pre pet godina, ali je sada došao trenutak da se to realizuje.

- Ideja Nadrealista nije mnogo odmakla od one izvorne, s tim što je ovaj novi koncept produkcijski prilagođen savremenim trendovima i ima glumačku ekipu, što ranije nije bio slučaj - rekao je Nele Karajlić.

makonda-tracker