Prvi glas Srbije: Ispala Vesna Pavlović

4
U drugom finalu Prvog glasa Srbije iz takmičenja je ispala Vesna Pavlović.

 Vreme je za žurku bila je tema drugog finala Prvi glas Srbije. A prava pesma za početak večeri “Dance with somebody” (Mando Diao) u izvođenju  12 finalista odmah je publiku u studiju podigla na noge.  

Nakon kratkog predaha i opuštenog razgovora u “muzičkom kutku” sa voditeljkom Marijom Kilibardom, došlo je vreme da se predstavi prvi finalista. Bila je to  Vesna Pavlović sa pesmom “Brazil” (Bebi Dol). Da je bila simpatična i da ima finu energiju, rekao je joj je Vlado Georgiev, dok joj je Aleksandra Radović pohvalila energičan nastup, ali je naglasila da bi volela da je tu energiju osetila i u pevanju, a Saša Milošević Mare joj je zamerio što je imitirala Bebi Dol.

Sledeća je nastupila Saška Janković sa “Dance Again” (Dženifer Lopez). Iako ova pesma nije mogla pokazati svu raskoš njenog glasa i talenta, Mare je bio izuzetno zadovoljan, a Aleksandra je imala zamerku samo na refrene, koji su kako je rekla bili neubedljivi. Vladu se dopao Saškin imidž i stajling za ovaj nastup (mini svetlucava haljina), pohvalio je ples, energiju i to što je bila svoja.

Posle dve devojke, na red je došao najmlađi muškarac u Prvom glasu Srbije, osamnaestogodišnji Zoran Stanić . Hit Olivera Mandića “Osloni se na mene” po Vladovom mišljenju nije bila pesma za Zorana i da je moglo bolje. Aleksandra se složila sa kolegom, dodavši da je bio malo nesiguran i tih na početku. Mare se prijatno iznenadio što je prvi put čuo ovu Oliverovu pesmu u drugačijem fazonu i primetio da je mladi Inđijac sve opušteniji i sugurniji kako takmičenje odmiče.

Sanja Dimitrijević pevala je “What A Feeling” (Irene Cara). Mare je samo rekao da je bila sjajna, a Vlado je odlučio da kandidate hvali manje nego u prvom finalu. Po njegovom mišljenu, Sanji je nedostajala sigurnost u pevanju, dok joj je nastup bio odličan. Aleksandri je Sanja bila super, a pohvalila je njenu energiju koju je pokazal u ovoj pesmi.

Jedna od devojaka koja nas je oduševila još u polufinalu, Mirna Radulović izvela je “A tebe nema” (Zorica Brunclik). Perfektno je reč koju je Georgiev ponovio nekoiliko puta u komentaru, a Mare je rekao da samo može da joj čestita kako je otpevala ovu pesmu. Aleksandra je istakla da je od prvog dana znala da je Mirna posebna, a pohvalila je sve u kompletu: pevanje, stav, stajling, ponašanje.

Odmah za njom nastupila je njena koleginica iz čuvenog dueta “Hurt”, Nevena Božović sa “Next To Me” (Emeli Sande). Aleksandra je podsetila da joj je još na radionicama rekla kako mora analizirati tekst pesme koju peva, a to sa ovom kompozicijom nije uradila. Po Maretu je Nevenino izvođenje bilo samo korektno, a Vlado je naglasio da ova pesma i ne može da napravi neku “ludačku atmosferu”. To što je pevala na svoj način i perfektno mu se dopalo, ali ih nije oborila s nogu.

Čolin hit “Pusti, pusti modu”pevao je Boris Petrović. Bilo je tu bacanja jakne i naočara za sunce, i Vladu se dopalo takvo ponašanje na sceni i što nije imitirao Čolu. Maretu je falilo malo oktana kod Borisa, a to je mogao da dobije da je pesmu otpevao za ton više. Aleksandra je smatrala da nije bio ubedljiv i da je refren pevao niže nego što bi trebalo.

“Poker face” (Lady Gaga)bio je muzički zadatak Sare Jovanović. Aleksandra je bila veoma srećna posle njenog nastupa, i naglasila da je Sara rođena da bude zvezda. Mare joj je uputio sve čestitke, kao i Vlado uz komentar da je bila “totalni kralj”.

A onda smo čuli kako zvuči “Sve se osim tuge deli” (Luis) kada peva operski pevač Ivan Petrović. Mareta je prijatno iznenadio, Vladu je bio mnogo bolji prošli put i istakao je kako ne bi voleo da on više peva ovakve pesme, jer je rođen za drugu vrstu muzike, ali mu je čestitao na hrabrosti, a  Aleksandra je pohvalila što se potrudio da napravi atmosferu, a to je i uspeo. Snežana Vušovićje pevala “ Stronger” (Kelly Clarkson). Imala je problema, rekla je da je monitoring bio loš, pa je žiriju bilo teško da komentarišu jer Snežana nije bila na visini zadatka. Vlado je podsetio publiku kakav je ona pevač i stavio je van konkurencije. Aleksandra je naglasila da ne može prihvatiti da je Snežana ispala iz intonacije baš zbog toga što pevaču kao što je ona tako nešto ne može da se desi, osim ako nije tehnički problem. Mare takođe nije mogao da prihvati činjenicu da Snežana tu pesmu ne bi otpevala bolje.

Nikola Plankaizveo je “Maljčiki” od Idola. Mare je primetio da je Nikola pevao nisko i posavetovao ga da malo više pažnje obrati na pevanje. Budući da pesma nije voklano zahtevna Aleksandra nije mnogo pričala o pevanju, već je pohvalila njegovo ponašanje na sceni i naglasila kako je rođen za ovaj posao. Vlado je samo potvrdio da deli isto mišljenje kao i oni i dodao kako se nada da će u sledećem finalu Nikola nešto i otpevati.

Poslednji nastup u prvom delu večeri imala je Jovana Živković sa pesmom “Ciganka sam mala” (Silvana Armenulić). Da joj je energija bila mnogo bolja od pevanja, rekao joj je Mare,a i Aleksandra je imala sličan komentar. Vlado joj se zahvalio što ih je nastupom i energijom razbudila, ali da joj ta vrsta muzike “ne leži”. Glasovi gledalaca presudili su da u baraž idu Vesna Pavlović (ponovo) i Saška Janković.

Pesme kojima su tražile još jednu šansu za odlazak u sledeći krug bile su “Mercy” (Duffy) i “Ja te pjesmom zovem” (Hanka Paldum). U ime žirija govorila je Aleksandra Radović.

-  Po našem mišljenju barem petoro takmičara koji su prošli trebalo je da budu u baražu umesto njih dve. Molim ljude da se uključe u glasanje, da glasaju za dobre pevače kako ne bismo došli u situaciju da na rupi imamo dva sjajna pevača. Sve u svemu, nije nam drago zbog ovoga, beskrajno sa tužna što ste vas dve tu gde jeste. Vesna, sve je bilo na mestu, nemamo ništa specijalno da ti zamerimo. Super si, stvarno. Saška, ti si dobila pesmu koaj nije tvoj fah, pesmu si otpevala na svoj način, ali to nije tvoje najbolje izdanje. Kandidat koji nas večeras napušta, na našu ogromnu žalost je Vesna Pavlović.

- U prethodnom duelu sa Medom bila sam mnogo tužna ismorena, jer se nisam nadala da ću već u prvom emisiji imati najmanje glasova, a večeras sam zaista bila puna energije. Nekako sam pretpostavljala da ću ući u duel, jer sam iz manjeg mesta, ne zna me mnogo ljudi tako da sam sigurno glasove dobijala samo od porodice i prijatelja i geldalaca kojima sam se dopala. Baš sam se pripremala za ovo veče, ali minus mi je bio i što sam u duiel ušla sa zaista fenomenalnom pevačicom Saškom Janković - izjavila je Vesna. 

makonda-tracker