Žute i ljubičaste venčanice sa potpisom Verice Rakočević

0
Svečano otvaranje predstojećeg Wedding show-a 30. novembra uveče u Metropolu obeležiće tri čuvena srpska kreatora.
Verica Rakočević, foto: Vladimir Šporčič
Verica Rakočević, foto: Vladimir Šporčič

U timu koji sprema pravu poslasticu za buduđe mlade i mladoženje naći će se Verica Rakočević, Suzana Perić i Zvonko Marković koji će na mini revijama predstaviti svoje originalne kreacije, izrađene specijalno za ovu priliku.

Verica Rakočević rešila je da sve iznenadi i unese potpunu novinu u uobičajene standardne doživljaje haljine za najvažniji dan ljubavi. Renomirana kreatorka tako će predstaviti 4 venčanice u limunžutoj i ljubičastoj boji koje su čak i po formi daleko od tipičnog.

- S obzirom na to da generalno nisam neko ko se bavi izradom venčanica, potrudila sam se da za ovu priliku osmislim nešto drugačije i iskočim iz šablona. Većina kreatora strogo se drži bele, bež i vanile kao standarda, pa sam rešila da moje venčanice budu u sasvim neočekivanim bojama. Odabrala sam limunžutu i ljubičastu, a u izboru sam se rukovodila značenjem boja koje sam prethodno istražila. Na primer, kod nas se žuta boja povezuje sa ljubomorom, što uopšte nije njeno značenje jer je to boja ljubavi. S druge strane ljubičastu sam odabrala jer je ona odraz raskoši i bogatstva, ali ne onog u materijalnom smislu, već onog emotivnog i duhovnog - objašnjava Verica Rakočević.

Kreatorka kaže da je svesna da zbog ovih boja njene venčanice verovatno neće birati dame iz Srbije, već klijenti iz inostranstva i dodaje da se ovog puta poigravala i sa formom.

- Dužina je takoše netipična jer sam se vezala za pedesete godine i čuveni new look koji je, po meni, vrlo ženstven. Tako moje venčanice, sa izuzetkom jedne koja ima dodatak do poda, seču do pola lista - kaže čuvena kreatorka koja će uz venčanice sa svojim potpisom izložiti i nakit od poludragog kamenja, kao najavu za kolekciju nakita koju planira da predstavi u maju 2013. godine.

Wedding show-u održava se prvog i drugog decembra u raskošnom prostoru hotela Metropol pod pokroviteljstvom časopisa Reci da, a ulaz će biti besplatan.

makonda-tracker