Aki Rahimovski: Hvala mojoj ženi

0
Pevač čuvenog benda Parni valjak Aki Rahimovski otkriva ko mu je najviše pomogao da zadrži dugogodišnju popularnosti, ali i kako je uprkos stalnom odsustvovanju od kuće uspeo da održi brak
Aki Rahimovski, Foto: Matea Vrčković, Pixsell
Aki Rahimovski, Foto: Matea Vrčković, Pixsell

Za čuvenog muzičara Akija Rahimovskog (57) izlazak na scenu sa članovima benda Parni valjak, koji su mu i bliski prijatelji, još ima posebnu važnost. Uprkos višedecenijskoj popularnosti, Rahimovski nikada nije voleo da priča o svojoj intimi. Ipak, nedavno je priznao kako je srećan što je deda četvorogodišnjem Davidu kojeg je njegov sin Konstantin dobio u vezi sa bivšom devojkom Nikolinom Janošević, ali i trogodišnjem Filipu iz braka sa suprugom Ivom. Porodična oaza za njega je mesto u koje predstavnici sedme sile nemaju pristup, pa se tako veoma malo zna o Akijevom braku sa suprugom Ingrid s kojom je više od dve decenije zajedno. Ali, koliko god da je zatvorio vrata svog intimnog sveta, slavnog muzičara u poslu ništa ne može da zaustavi pa ni nedavna povreda kičme.

- Normalno je da sve to vreme provedeno na pozornici nosi posledice. Ali, kada sam na sceni, pojavi se taj moj drugi Blizanac, pošto sam u horoskopu Blizanac, koji ne razmišlja o kičmi ili bilo čemu drugom. Kada koncert počne, utonem u masu i dajem sve od sebe, što i te kako dobijam nazad od publike. To izgaranje traje dva, tri sata. Hus ponekad vikne: Nemoj, pa prekosutra imamo koncert, ali ne razmišljam o tome. Uzeću malo kalcijuma za grlo, odmoriti se i ponovo ću za dva-tri dana biti spreman za koncert. Te dobre vibracije publike ne daju mi da razmišljam o zamoru. I kada u pesmi ostanem bez daha, fanovi nastavljaju da pevaju bez mene – iskren je Aki koji govori i o mogućnosti da se odrekne karijere.

- Naš posao nosi velike žrtve i odricanja. Ali, hvala Bogu, imali smo tu sreću što su porodice, a pogotovo naše žene i majke, preuzele taj veliki teret, od odgajanja dece do ostalih stvari jer često nismo kod kuće. Sada su deca već velika, ali to je jedna od tih žrtava koju su najviše osetile naše supruge. Ipak, od samog početka znale su za koga se udaju. Nismo prvo oformili porodicu pa kasnije bend. I veliko im hvala na tome – iskren je Rahimovski koji na šarmantan način govori o svom ponašanju u kući.

- Kada nešto pogrešim, trudim se da dođem kući sa poklonom, ali to više ne prolazi. Predugo smo zajedno i ukoliko želim da obeležim neki datum, kupim buket ruža i neki mali dar kao znak pažnje, a ona još ne veruje da nisam nešto zgrešio. Jedno vreme čak sam prestao da kupujem poklone – govori muzičar za koga se spekulisalo da nije u dobrim odnosima sa sinom Kristijanom, kao i da njegova deca ne žele da budu u kontaktu s njim. Ipak, on ove glasine demantuje i rado priča o svojim naslednicima.

- Kod popularnih očeva, deca nose teret njihove slave. Međutim, moja ćerka i sin sve su napravili sa svojih deset prstiju i bez imalo moje pomoći. Pomagao sam im tako što sam im delio savete i pazio da ne ponavljaju greške koje sam ja pravio. U mladosti je možda normalno da se napravi poneka greška, ali važno je da ne napravite onu kardinalnu. Treba ih usmeriti prema onome što vole. Srećan sam što sam ih zaštitio od svih loših stvari, kao što su droga i ostali poroci. Nisu bili uskraćeni za moju ljubav zbog popularnosti koju sam stekao baveći se muzikom, to je ponekad breme koje deca teško podnose. Srećan sam što su moji naslednici zdravo odrasli i ispravno razmišljaju, što me jako veseli – zaključuje Aki.

 

Razgovarala: Nikolina Kunić;

Priredila: Ksenija Konić

 

makonda-tracker