Nemanja Vidić: Saga o snovima i idealima

0
Dok je Nemanja Vidić boravio u poseti Srbiji gde je prikazan film Artiljero koji govori o njemu, britanski mediji ovekovečili su fotografijom i trećeg naslednika, defanzivca Mančester junajteda, Petra, u naručju svoje mame Ane
Nemanja Vidić, Foto: Guliver, Profimedia
Nemanja Vidić, Foto: Guliver, Profimedia

Iako se u Srbiji gotovo nikada ne pojavljuje na događajima koji nemaju direktne veze sa fudbalom, kapiten FK Mančester junajted Nemanja Vidić (30) prisustvovao je poslednjeg oktobarskog dana beogradskoj premijeri filma Artiljero, scenariste i reditelja Srđe Anđelića, u kojem on kao bivši fudbaler Crvene zvezde predstavlja idola glavnom junaku.

Nije bio raspoložen za razgovor sa medijima, ali ništa nije moglo da mu skine osmeh s lica nakon što je odgledao film koji je svojevrsna oda njegovih sportskih uspeha. Glavnog junaka u ovom ostvarenju tumači mladi Jovan Kolarić koji čak ima i velikih fizičkih sličnosti sa Vidićem.

Kao kombinacija komedije, melodrame, ljubavne priče, fikcije i prikaza naše turobne stvarnosti,  Artiljero zapravo priča o momku koji živi na margini društva, ali ima i naizgled neostvarljivu ideju, odnosno san koji želi da ostvari svim sredstvima, a to je da Nemanju Vidića vrati u tabor crveno-belih iz kog je otišao pre skoro deceniju. Filmska saga o dečačkim snovima i pravim idolima, iskreno je ganula Vidića koji se nakon premijere nekoliko minuta strpljivo fotografisao sa obožavaocima i prisutnim navijačima Crvene zvezde. Za to vreme, njegova supruga Ana (30) uživala je u porodičnom domu u Mančesteru sa sinovima Lukom (5,5), Stefanom (3) i devetomesečnim Petrom, a u istom periodu kada je Nemanja doputovao u rodnu zemlju, britanski fotografi ovekovečili su njegovog najmlađeg sina u naručju svoje majke.

Šarmantna supruga fudbalera crvenih đavola prošetala je svog najmlađeg mezimca, osmehujući se fotografu koji je prvi napravio sliku malenog Petra Vidića. Porodica Vidić inače nije od onih koje svoj život drže pod velom tajne ali zato Nemanja retko u javnosti govori na temu privatnog života. Trenutno, međutim, proživljava i turbulentnu poslovnu fazu jer je zbog problema sa ligamentima levog kolena propustio veći deo prethodne sezone. Tokom utakmice odigrane pre oko mesec dana, požalio se na bol u nozi, a pregledom je utvrđeno kako hitno mora da se podvrgne operaciji meniskusa desnog kolena. Iskusni sportista, koji će sa terena biti odsutan dva meseca, operisan je i oseća se dobro, a uz podršku supruge Ane i klupskih kolega sa Old traforda, bez većih tenzija preživljava period oporavka koji je između ostalog iskoristio i za posetu srpskoj prestonici gde je u Sava centru gledao premijeru Artiljera.

Moni Marković

 

makonda-tracker