Mr. Bean odlazi u penziju

0
Britanski komičar Rouen Etkinson priznao je da je teško glumiti detinjastog čoveka u pedesetim godinama, te najavio da je došlo pravo vreme za odlazak u penziju.
Rouen Etkinson, foto Profimedia
Rouen Etkinson, foto Profimedia

Mr. Bean, lik kog je Etkinson razvio dok je radio na svojoj magistarskoj diplomi na Univerzitetu Oxford, na televiziji je debitovao 1990. godine. Ukupno je snimljeno 14 epizoda. Snimljena su i dva igrana filma, a 2002. godine je urađena i animirana serija.

- Stvari koje su za mene donele najveći komercijalni uspeh, one fizičke i detinjaste, će mi najmanje nedostajati. Osim činjenice da ste svakim danom sve manje fizički spremni za neke stvari, činjenica da se neko u pedesetim godinama ponaša tako detinjasto postaje pomalo tužna. Morate biti pažljivi - rekao je Etkinson.

Etkinson je u nekoliko navrata Beana opisao kao dete u telu odraslog čoveka, luckastog muškarca kog ništa ne dotiče, ali koji na neki način uspeva prevazići svakodnevne prepreke. Njegov lik, koji retko govori, često porede sa likovima koje je igrao Čarli Čaplin i mnogi drugi glumci iz vremena nemog filma koji su bili poznati po svojoj fizičkoj komediji i teatralnosti.

Etkinson je priznao da ga je igranje uloge Mr. Beana sprečilo u prihvatanju ozbiljnijih uloga.

makonda-tracker