Serbian jazz, bre! na Mokroj Gori

1
Multimedijalni umetnički projekat baziran na foto-portretima srpskih najznačajnijih džez muzičara, izložba Serbian jazz, bre! delo je Ivana Grlića i biće postavljena u petak, 23. novembra u Galeriji Macola Drvengrad, u Mećavniku na Mokroj Gori, sa početkom u 2
Foto: promo, Ivan Grlić
Foto: promo, Ivan Grlić

Serbian jezz, bre! čine izložba fotografija, koncert i promocija foto-monografije, a sve ovo deo je projekta Serbian bre, koji je započet 2011. godine.

Polazeći od koncepta da umetničkom fotografijom prikaže muziku, Serbian jazz, bre" počiva na ideji da se slikom zabeleži trenutak kroz koji muzičari ovog specifičnog žanra prolaze u momentu stvaranja džeza.

- Modele sam birao među umetnicima koji su karakteristični i kao stvaraoci i kao ličnosti, nastojeći da u fotografijama zamrznem njihovu energiju, ekspresiju i harizmu. Pokušao sam da najširoj publici iz svog ugla prikažem iskre koje vidim u očima muzičara, nastale kao posledica dugogodišnjeg druženja sa instrumentom i scenom. Motiv za bavljenje ovim projektom je potreba da nešto uradim na menjanju stvarnosti, davanju alternative i promovisanju drugačijih standarda. Ovaj projekat predstavlja napor za poboljšanje naše stvarnosti, sa željom da probudim i podstaknem publiku na drugačije razmišljanje, posmatranje sadašnjeg trenutka i da doprinesem očuvanju pravih vrednosti - ističe autor izložbe Ivan Grlić.

makonda-tracker