Marija Savić-Srećković i Aleksandar Srećković Kubura: Vanja je trenutno prioritet

0
Fitnes instruktorka Marija Savić-Srećković i glumac Aleksandar Srećković Kubura po drugi put otkrivaju tajne roditeljstva. Uz jednomesečnog sina Vanju oni su se podmladili, a stariji naslednik Aleksa dobio je društvo za gledanje fudbalskih utakmica
Marija Savić-Srećković i Aleksandar Srećković Kubura, Foto: Luka Šarac
Marija Savić-Srećković i Aleksandar Srećković Kubura, Foto: Luka Šarac

Proteklo leto obeležila je informacija da bračni partneri, najuspešnija srpska fitnes takmičarka svih vremena Marija Savić-Srećković (38) i njen suprug, glumac Aleksandar Srećković Kubura (39), posle sedamnaest godina braka čekaju drugu bebu. Oni su već roditelji sina Alekse (17) kojeg je ova vest iskreno obradovala. Pre nepunih mesec dana dom ovog poznatog para bogatiji je za još jednog člana. Mada nisu želeli da saznaju pol bebe, ispostavilo se kako je Kubura ipak predosetio da će porodicu dopuniti još jedan muškarac. Drugi sin, kome su nadenuli ime Vanja, uneo je sreću u živote ovog trojca, pa presrećni roditelji ne skrivaju svoju radost.

- Ne razumem kako se to posebno raduje sinu, a drugačije ćerki. Ipak, imao sam osećaj da će se roditi dečak. Treća prinova biće ćerka, pa ću možda dobiti odgovor - rekao je glumac otkrivajući kako priželjkuje još jednu bebu.

- Vanja je malo požurio. Iako je poslednja kontrola obavljena dva dana pre porođaja ukazivala da ću se poroditi u predviđenom terminu, dečak je došao na svet dve nedelje ranije. Kad sam dobila prve porođajne bolove, ipak sam morala da se nasmejem  jer je Kubura paničio kao ću se poroditi u kolima na putu do porodilišta. Znala sam da je najvažnije da ostanem smirena - govori Marija kroz osmeh prisećajući se straha koji je obuzeo njenog supruga. Partneri inače važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a neretko i jedno i drugo ističu kako je za skladan brak najvažnija uzajamna podrška pa ni ovaj put nije bilo drugačije.

- Porođaj je dobro prošao najviše zahvaljujući doktoru Peđi Mitroviću, babici Maji i ostatku tima porodilišta KBC Zvezdara. S obzirom na to da nije sve idealno krenulo, oni su učinili sve da se ipak porodim prirodnim putem, čak i bez anestezije. Kada je potvrđeno da je beba dobro, zaboravila sam sve muke - kaže Marija opisujući kako su joj protekli dani u porodilištu.
- U KBC Zvezdara od prvog dana beba je sa vama i to je u mom slučaju bilo veoma korisno. Odmah sam se snašla jer sam prihvatila sve savete. Imala sam sreće da se brzo oporavim, pa sve oko bebe mogu da radim sama, što sam i želela. Kubura i Aleksa pripremili su sve za doček i sada odlično funkcionišemo. Malo se savetujemo, malo čitamo iz knjiga, ali instinkt je najbolji parametar. Vanja je sada prioritet i uživam u svakom njegovom novom pokretu, osmehu, čak i plaču. Jedva čekam trenutak da se zajedno prevrćemo u mom fitnes klubu, a to će biti uskoro jer vreme baš leti - objašnjava Marija ne skrivajući koliko joj znači to što uživa podršku supruga i sina koji se odlično snalaze u novonastaloj situaciji.

- Aleksa je jednom prilikom rekao da sam papučar, a sada sam i babica. Odličan sam u presvlačenju pelena, i mogao bih da se prijavim za takmičenje očeva na sledećem dečijem sajmu. Aleksa je oduševljen što je dobio brata i ima najviše slika sa Vanjom. Već gledaju fudbal zajedno, a Aleksina uža specijalnost je posebna tehnika ljuljanja - zaključuje Kubura.

Moni Marković

 

makonda-tracker