Druženje đaka i rukometašica pred Evropsko prvenstvo u rukometu 2012

0
Seniorke rukometne reprezentacije Srbije i đaci prvaci OŠ Vladislav Ribnikar iz Beograda učestvovali su u mini kuvarskoj radionici zdrave ishrane u okviru kampanje Hit je biti sit, a fit koju sprovode Unicef i Delhaize Srbija. Više od 60 učenika ove škole im

Reprezentativke Srbije, Jelena Nišavić, Jovana Risović, Jovana Bartošić, Tanja Vučković i Ivana Milošević su sa prvacima škole na Vračaru pripremale zdrave sendviče i govorile o tome koliko su dobre navike u ishrani bitne i jedan od glavnih preduslova za postizanje najboljih rezultata u sportu, školi i životu uopšte.

- Devojčice i dečaci koji počnu da treniraju rukomet ili bilo koji drugi sport, moraju da znaju da je pravilna ishrana najvažnija kako bi bili zdravi i mogli da postanu uspešni sportisti. U sportu se troši puno kalorija i zato je važno redovno jesti, ali nije dovoljno pojesti bilo šta – treba jesti voće i povrće, nekad i ono što ne volimo - poručila je deci rukometašica Jelena Nišavić.

Naše reprezentativke u rukometu u ponedeljak putuju u Aranđelovac gde im počinju prve pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo u rukometu za žene koje se održava u Srbiji od 4. do 16. decembra. U saradnji sa kompanijom Delhaize Srbija, Rukometni savez Srbije će ulaznice za utakmice u okviru ovog prvenstva deliti potrošačima Tempo Centara.

makonda-tracker