Idemo u grad: Nedelja ponosa 2012 protekla bez ijednog incidenta

0
Boban Stojanović je ispred Beograd prajda saopštio da je tokom Nedelje ponosa realizovano preko 30 različitih događaja: konferencija za medije, tribina, debata, sesija, izložbi, koncerata, projekcija filmova, modnih revija i žurki. U kulturnom programu Nedelje
Aleksa Jelić
Aleksa Jelić

Program Nedelje ponosa posetilo je više od 2000 ljudi. Prvi put su većinu posetilaca činili građani van aktivističkih krugova i nevladinih organizacija.

U okviru pres konferencije predstavljen je i dugo najavljivan spot muzičara Alekse Jelića pod nazivom Idemo u grad koji je on realizovao zajedno sa Beograd prajdom u cilju promovisanja različitosti.

- Ovo treba da bude mali prilog obeležavanju devetog novembra, kada treba da pozivamo na toleranciju i razumevanje uprkos našim razlikama. Poruka pesme Idemo u grad je univerzalna: priča o slobodi,  ljubavi, izlasku sa prijateljima, osvajanju ulica grada dobrim raspoloženjem. Kao takva ona je bila je zanimljiva organizatorima i organizatorkama Beograd prajda, ali i svima koji su je čuli. To je pesma čije se reči lako pamte, muzika podiže i donosi dobro raspoloženje, ritam oslobađa; jednostavno, sve priziva slobodu i ljubav – dve lepe stvari koje niko nikome ne može da oduzme – naglasio je Aleksa Jelić.

makonda-tracker