Izložba kolaža i Festival kubanske muzike i plesa u SKC-u

0
U petak 9. novembra u velikoj sali SKC-a umetnici iz Havane dolaze da muzikom i plesom predstave svoju kulturu i religiju čime će svečano otvoriti Festival kubanske muzike i plasa. Istog dana u galeriji SKC na Novom Beogradu Natalija Stanić predstavlja se izl

Drugu godinu zaredom umetnici iz Havane dolaze u Beograd da muzikom i plesom predstave svoju kulturu i religiju. Festival počinje žurkom zagrevanja 8. novembra na kojoj će biti svi učesnici festivala, a svečano otvaranje održaće se u petak, 9. novembra žurkom dobrodošlice i koncertom benda sa Kube. Za vikend u toku dana vrsni i svetski poznati plesači Yanet Fuentes Torres, Yoannis Tamayo, Teresa Castaneda, Alberto Valdes, Sergio Antonio Larrinaga, Fredy Garcia Batista, Ismaray Chacón, „Los Aspirinas“, Andria Panagi, Anier Sanchez Sandoval, Jorge Luis Garmendia organizovaće radionice salse, rumbe, orishasa i reggaetona... U večernjim časovima posetioce festivala očekuju šou nastupi, žurke i brojna iznenađenja, a za dobru atmosferu pobrinuće se DJ Didi i DJ Nelly. Sve žurke u okviru Festivala održavaće se u Studentskom kulturnom centaru, a radionice na dve lokacije u gradu, u Dečijem kulturnom centru Majdan i u Colonial sun-u. 

Mlada umetnica Natalija Stanić 9. novembra u galeriji SKC na Novom Beogradu predstavlja se izložbom kolaža. Dvadeset tematski promišljenih radova koji su nastajali tokom ove godine iziskuju poseban način postavke i osvetljenja čime zaokružuju ideju izložbe. Radovi su zamišljeni tako da se promenom osvetljenja, dobija druga slika. Određeni segmenti su rađeni muflonom mačije oko.

makonda-tracker