Goran Paskaljević dobija nagradu za doprinos svetskoj kinematografiji

0
Međunarodni filmski festival u Bratisalvi biće održan od devetog do 15. novembra, a na ovom događaju koji se održava 14. put nagrada za doprinos svetskoj kinematografiji biće uručena slavnom srpskom reditelju Goranu Paskaljeviću.
Foto: Goran Paskaljević, promo
Foto: Goran Paskaljević, promo

Dobitnici ovog visokog priznanja prethodnih godina bili su britanska filmska diva Vanesa Redgrejev i  mađarski reditelj, oskarovac Ištvan Sabo. Ovom prilikom će biti prikazana i tri Paskaljevićeva filma: Bure baruta, San zimske noći, kao i najnoviji film Kad svane dan, ovogodišnji srpski kandidat za Oskara.

Paskaljević će održati i  majstorsku radionicu, kao i predavanje na slovačkoj akademiji lepih umetnosti, pod nazivom Prednosti i mane niskobudžetne filmske produkcije.

U konkurenciji debitantskih ostvarenja na festivalu u Bratislavi biće prikazan  i film Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem, mladog beogradskog reditelja Bojana Vuletića.

Festival otvara najnoviji film Roberta Retforda The Company You keep, a čast da zatvori ovaj filmski događaj pripala je Kenu Louču i njegovom filmu The Angel’s Share, koji je osvojio nagradu žirija na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

makonda-tracker