Izložba slika Margite Stefanović Magi

1
Bodljikava žica naziv je izložbe čiji je autor čuvena članica sastava EKV Margita Stefanović, a ove slike će biti predstavljene u prostorijama beogradskog kluba Good Times u ponedeljak, petog oktobra, sa početkom u 19 časova.
Foto: Slika Margite Stefanović, Bodljikava žica
Foto: Slika Margite Stefanović, Bodljikava žica

Bodljikava žica je izložba koja sadrži radove koje je Margita Stefanović napravila u period između 1997. i 1999. godine.

Magi je uz pomoć Milana i Bojana učestvovala u kreiranju zvuka EKV-a i bila zadužena za imidž benda, dizajniranje plakata i omota albuma. Početkom aprila 1997. odlučila je da većinu radova i idejnih rešenja uz pomoć skenera digitalizuje, selektuje i arhivira. Pojedine motive planirala je da iskoristi na reizdanjima EKV-a, ali je na kraju ipak odustala smatrajući da će re-dizajn promeniti poruku na koju se publika privikla.

Izložbu će otvoriti akademski slikar i muzičar Ljubomir - Ljuba Đorđević, uz veliku pomoć Petra Janjatovića, Branimira Loknera i Vlade Jankovića – Džeta, kao i prisustva mnogih poznatih ličnosti iz kulturnog i javnog života. Nakon otvaranja izložbe sledi promocija albuma A Mess of Blues Nebojše Nikolića.

makonda-tracker