Green fest u Domu omladine

0
Međunarodni festival zelene kulture Green fest biće održan od 14. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, a posetioci ovog događaja biće u prilici da pogledaju raznovrsne sadržaje koji su u vezi sa očuvanjem životne sredine.
Foto: Logo festivala
Foto: Logo festivala

Green Fest je i ove godine programski  podeljen na tri celine: Green Screen Fest - deo programa posvećen prikazivanju takmičarskih i revijalnih filmova sa ekološkom tematikom; Green Field - program  obrazovanja na temu zaštite životne sredine za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente, Green Square - međunarodni izložbeni program u okviru koga će izložbe imati Svetski fond za prirodu (WWF), Nacionalna Geografija i Zelena Beta, a pored njih posetioci će moći da se upoznaju i sa različitim zelenim idejama i konceptima.

U revijalnom delu Green Screen Festa biće prikazano, između ostalih i ostvarenje Play again o posledicama koje detinjstvo otuđeno od prirode ostavlja na decu, zatim filmovi Switch o budućim izvorima energije, Island president o bivšem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu koji se suočava sa najtežim zadatkom ikada, da sačuva svoju zemlju kojoj preti nestanak, usled posledica klimatskih promena i Černobil forever, kao i blok sa animiranim filmovima na temu životne sredine. Gost Festivala će biti čuveni slovenački reditelj Mako Sajko sa retrospektivom njegovih rediteljskih ostvarenja o prirodi iz sedamdesetih godina prošlog veka.

makonda-tracker