Bajagina podrška Vladi

1
Momčilo Bajagić daće svoju prilog lečenju petogodišnjeg Vladimira Đorđevića humanitarnom prodajom knjige poezije "Vodič kroz snove" i novog CD albuma Bajage i Instruktora "Daljina, dim i prašina" u petak 2. novembra od 18:00-19:00 u foajeu
Bajaga, promo foto
Bajaga, promo foto

Bajaga će potpisivati knjigu i disk, čija je početna cena 450 dinara, a svaki kupac može prema svojim mogućnostima dati i više od toga. Sav prihod od prodaje ide za Vladino lečenje.

Vladimir Đorđević, petogodišnji dečak iz Pančeva, ima cistu na mozgu koja se mora operisati u Rusiji, a intervencija košta 40.000 evra.
 
Porodica Đorđević je u toku leta, od juna do avgusta, dva puta išla u Moskvu kako bi se uradile kompletne analize. Na prvom pregledu moskovski lekari su radili kompletne analize glave i vrata i ustanovili da pored ciste dete ima i zakrečenje krvnih sudova vrata. Prilikom drugog odlaska i daljih detaljnih pregleda, mališanu je dijagnostifikovan maligni tumor na bubregu i šant na srcu, laički
rečeno "rupa" na srcu gde se mešaju venska i arterijska krv.

Mališan je prošle nedelje operisan u Beogradu, odstranjen je bubreg i kancerogeno tkivo, ali su lekari rekli porodici da se kancer raširio. Sledećeg meseca porodica putuje ponovo u Moskvu na zakazano dalje lečenje.

Za malog Vladu održana su dva humanitarna koncerta, jedan u Pančevu, na kome su učestvovali Sergej Ćetković, Knez, Mobi Dik, Dejan Cukić i Sale Ivanović. Drugi koncert održan je u Beogradu, na Zvezdari, na SC Olimp, a za mališana su pevali Mobi Dik, OK bend, Željko Vasić, Tijana Dapčević i Sale Ivanović. Inicijativa za beogradski koncert potekla je od Srđana Čolića frontmena Mobi Dika koji je i animirao kolege da uplatom sredstava pomognu detetu.

Porodica ĐorĐević ima još dvoje dece, dvanaestogodišnju ćerku i devetogodišnjeg sina, a zaposlen je samo otac Siniša u Okružnom zatvoru u Pančevu.  

Svi koji žele da pomognu, mogu to učiniti uplatom novca na dinarski žiro račun Siniše Đorđevića 340-32110017-94 kod „Erste banke” sa naznakom"Pomoc za Djordjevic Vladimira".

Više o akciji "Podrška za vladu":

http://www.facebook.com/pages/Podrska-za-Vladu/438829642808890

Medijsku podršku su dali RTS, Studio B, Kopernikus, Pink, radio Naksi, Jat radio , dnevne novine Press, Kurir, Večernje novosti, Politika i nedeljnik Pančevac.

 

makonda-tracker